Σε συνέχεια του διαγωνισμού για τα Κρατικά Λαχεία, «έξι νέοι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων, με πρώτον αυτόν της αξιοποίησης του Ελληνικού θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012» ανακοίνωσε ο Κ.Μητρόπουλος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Εκτός του Ελληνικού, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, ομάδα κτιρίων του δημοσίου που θα πωληθούν σε ιδιώτες, ομάδα εκτάσεων του Δημοσίου προς τουριστική αξιοποίηση, ο ΟΔΙΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Τα συνολικά έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις εκτιμάται πλέον ότι θα ανέλθουν για το 2011 σε περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η απροθυμία των επενδυτών Ελλήνων και ξένων να αναλάβουν ρίσκο όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο, επισημαίνουν στο «ΒΗΜΑ» ανώτερα στελέχη του Ταμείου .

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα απέτυχαν για παράδειγμα αντίστοιχα σχέδια αποκρατικοποίησης αεροδρομίων στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Ωστόσο επιμένουν ότι το Ταμείο είναι υποχρεωμένο να προετοιμάσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε όταν οι αγορές ανοίξουν να μην υπάρξουν διαδικαστικές καθυστερήσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, «το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενισχύει τη δυναμική του, όπως αναδεικνύεται και με την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης των δικαιωμάτων για τη χρήση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας με τη συμμετοχή των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone και Wind Hellas)».

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, από τον οποίο αντλήθηκαν 380 εκατ. ευρώ, τα συνολικά έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα ανέλθουν για το 2011 σε περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ, προστίθεται.

«Τόσο ο διαγωνισμός για το φάσμα συχνοτήτων κινητής όσο και ο αντίστοιχος για τα Εθνικά Λαχεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελούν μετά τον ΟΠΑΠ σημαντικά βήματα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων» τονίζεται και ανακοινώνεται ότι:

«Σύντομα, πρόκειται να ανακοινωθούν έξι νέοι διαγωνισμοί, με πρώτον αυτόν της αξιοποίησης του Ελληνικού, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2012».

Σχολιάζοντας τη μέχρι σήμερα πρόοδο, και με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το φάσμα συχνοτήτων κινητής, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Κώστας Μητρόπουλος, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού, η οποία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της δεύτερης αποκρατικοποίησης. Η συμμετοχή και των τριών εταιρειών αποτελεί σαφή ψήφο εμπιστοσύνης για την αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και ένα βήμα προς τα εμπρός για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας».

«Μαζί με αυτό το διαγωνισμό, τα συνολικά έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων για το 2011 υπερβαίνουν τα 1,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,5 δισ. ευρώ θα εισπραχθούν μέσα στο έτος, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι διεθνείς αγορές και η χώρα μας.»

»Το έργο μας επιταχύνεται και σε συνέχεια του διαγωνισμού για τα Κρατικά Λαχεία, έξι νέοι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων θα ανακοινωθούν από τώρα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook