Σπείρα δουλεμπόρων, εξάρθρωσε, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Ένας 30χρονος Μαροκινός, που είναι και ο εγκέφαλος της σπείρας, ένας Σύριος και ένας άγνωστος πολίτης Μαρόκου, που αναζητείται, μετέφεραν παράνομα, στην Κρήτη 15 λαθρομετανάστες Συριακής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι ηλικίας 3 εώς 16 ετών.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας εντόπισαν τους Σύριους λαθρομετάνστες, μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής, σε αγκυρολημένο πλοιάριο στο λιμάνι του Δήμου Κολυμβαρίου.

Μετά από έρευνες και ανακρίσεις των Διωκτικών Αρχώνμ διαπιστώθηκε ότι οι λαθρομετανάστες είχαν καταβάλει 2000-3000 δολλάρια στους δουλεμπόρους, για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία.

Οι δουλέμποροι μετέφεραν τους δεκαέξι, τμηματικά και με κάθε προφύλαξη, στο αγκρυροβολημένο πλοίο στο κολυμπάρι, όπου ο εγκέφαλος της Σπείρας, εργαζόταν ως φύλακας τις νυχτερινές ώρες. Εκεί τους συνέλαβαν και οι Αστυνομικοί, χθές το πρωΐ.

Οι λαθρομετανάστες και τα τρία ανληλικα παιδιά, αφέθησαν ελεύθεροι για ανθρωπιστικούς λόγους, μέχρι να απελαθούν εντός των επόμενων 30 ημερών και την φροντίδα τους σε ρούχα και διατροφή, έχει αναλάβει ο Δήμος Χανίων

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook