Σαφή προειδοποίηση πως θα συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης που θεωρούνται ως «ανεπιθύμητοι» από ορισμένους φοιτητές, αποτελεί ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο “indymedia” και η οποία υπογράφεται από τον «Σύλλογο αυγοβόλων Μηχανικών».

Στην μακροσκελή ανακοίνωση για τα προχθεσινά επεισόδια εν ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Κρήτης και αφού οι συντάκτες αναφέρουν την δική τους άποψη για τα όσα έγιναν στην διάρκεια της επίθεσης κατά του πρώην πρύτανη κ.Ιωακείμ Γρυσπολάκη, στέλνουν και σαφές μήνυμα αναφέροντας και τα εξής :

«Πλέον να ξέρουν πως οι τούρτες, τα γιαούρτια στην σπλάτζια, και τα αυγά στο πολυτεχνείο είναι φυσική απόρροια των πράξεων τους. Εδώ και καιρό και εμείς και το σύνολο της κοινωνίας δεν καταδικάζει τους προπηλακισμούς σε κάθε είδους γρυσπολακισμούς. Ξέρουμε όλοι πως το σύνολο της κοινωνίας δεν καταδικάζει αυγοβολές και καρπαζιές στους βουλευτές αλλά αντίθετα επικροτεί, και μόνο δημοσιοκάφροι και βουλευτές βγαίνουν στις εφημερίδες και τα κανάλια και καταδικάζουν την βία.»

Το Flashnews.gr παρά του ότι δεν συμφωνεί με τους χαρακτηρισμούς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο κείμενο, το αναδημοσιεύει ολόκληρο καθώς αφενός αποτελεί ενημέρωση για τις απόψεις της «άλλης πλευράς» για το συγκεκριμένο περιστατικό και αφετέρου δίνει και μια «εικόνα» για την κατάσταση που υπάρχει στο ίδρυμα και ίσως «χτυπήσει» ένα καμπανάκι κινδύνου για κάθε αρμόδιο.

Η ανακοίνωση

« Απλά Μαθηματικά για αρχαρίους: Γρυσπολάκης + Πολυτεχνείο Κρήτης = Αδύνατο.

Το Γενικό τμήμα του πολυτεχνείου Κρήτης το οποίο κατεβάζει ρολά, ανέθεσε την διδασκαλία του μαθήματος \”Mαθηματικά Ι\” στον Μάκη Γρυσπολάκη. Ο εν λόγω καθηγηταράς μια μέρα πριν την έναρξη του μαθήματος του, πρωτοκόλλησε στην Πρυτανεία αναφορά που προειδοποιούσε για τυχόν \”επεισόδια\” στο πρώτο του μάθημα μετά από 4 χρόνια.Τα \”επεισόδια\” βέβαια ήταν αναπόφευκτα αφού τέτοιου είδους πρόκληση στο Π.Κ. δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει αναπάντητη.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης 16 Νοέμβρη που ξεκινούσε το μάθημα, τον περιμέναμε στο αμφιθέατρο πολλοί και διάφοροι φοιτητές από ετερόκλητους πολιτικούς χώρους, μεμονωμένοι αγωνιστές και ανεξάρτητοι που δεν ξεχνούν ούτε συγχωρούν ανθρώπους που έβλαψαν και βλάπτουν την σωματική και πνευματική ακεραιότητα των φοιτητών. Παραμονή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θέλαμε να παρέμβουμε στο μάθημα για να ενημερώσουμε τους πρωτοετείς που το παρακολουθούν για το ποιόν και την ιστορία του πρώην παράνομου πρύτανη απαιτώντας να φύγει αμέσως ο Γρυσπολάκης απο το Πολυτεχνείο και με απώτερο στόχο να δεσμευτεί η πρόεδρος του γενικού τμήματος να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ Γ.Σ.Τ. για να αλλάξει ο καθηγητής.

Υπενθυμίσαμε σε όσους είχαν ξεχάσει ή έχουν επιλεκτική μνήμη και καταστήσαμε σαφές πως εδώ και χρόνια ο γυμνοσάλιαγκας Γρυσπολάκης είναι ανεπιθύμητος στο Πολυτεχνείο Κρήτης απο τους ίδιους τους φοιτητές.Θέλαμε να εκφράσουμε τον έντονο αποτροπιασμό για την άνανδρη επίθεση και την άσκηση σωματικής βίας κατά των φοιτητών, συντρόφων και των κατακτήσεων του φοιτητικού κινήματος και όλης της της κοινωνίας απο τον Μάκη Γρυσπολάκη καθόλη την διάρκεια της καριέρας του.

Την ώρα που μοιράζονταν κείμενα στους συμφοιτητές μας και ξεκινούσε η ενημέρωση αυτός κυκλοφορούσε περιφρονητικά και προκλητικά ανάμεσα μας με αυτό το σιχαμένο ύφος που εδώ και χρόνια τον κάνει τόσο αντιπαθητικό, με αποτέλεσμα να εξοστρακιστεί ένα αβγό που βρήκε στόχο την ελλειπή κόμη του. Έτσι έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε με γροθιές στους φοιτητές που έκαναν την παρέμβαση προκαλώντας μια συμπλοκή που αποκρούστηκε με χαρακτηριστική ψυχραιμία αφού όλοι ξέρουμε τι θεατρίνος είναι ο Γρυσπολάκης και πάντα ψάχνει την αφορμή να μιλήσει για δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του! Ο αντιπρύτανης Σαριδάκης που με τον αξιοσέβαστο όγκο του έσπρωχνε τον κόσμο έξω απο το αμφιθέατρο προσπαθούσε να λειτουργήσει σαν κυανόκρανος και τότε ξεκίνησε το θέατρο του παραλόγου…

Με επιχειρήματα περί \”δημοκρατίας\” και \”ακαδημαϊκού ασύλου\” που ο Γρυσπολάκης είναι πρωτεργάτης στην κατάλυση και των δύο (!) η πρόεδρος του γενικού Παπαδοπούλου, ο Σαριδάκης και ο καθηγητικός συφερτός τύπου Λιάβα, Βαρότση, Μανουσάκη, και άλλων ξεκίνησαν εν χορω να ισχυρίζονται πως αυτό που κάνουμε δεν είναι σωστό, πως είναι φασιστικό να μην αφήνουμε κάποιον να διδάξει, πως πρέπει να \”πάμε να τα λύσουμε έξω και όχι στο αμφιθέατρο\”, πως τα παιδιά πρέπει να κάνουν μάθημα, πως πρέπει να σεβόμαστε τους καθηγητές μας, πως ο Γρυσπολάκης δεν έχει κάτι με τους φοιτητές και όσα έχουν γίνει ανήκουν στο παρελθόν και λοιπές τέτοιες ακαδημαϊκές μπαρούφες. Τα ντεμοντέ επιχειρήματα τους καταρρίπτονταν το ένα μετά το άλλο απο τον κόσμο που έκανε την παρέμβαση και η αμηχανία τους ήταν έκδηλη σε σημείο που άρχισαν να μας λένε ψεύτες και να απαιτούν να φύγουμε απο το αμφιθέατρο γιατί ο Γρυσπολάκης πρέπει να κάνει μάθημα!

Όση ώρα τα τσιράκια του ανεκδιήγητου πρώην πρύτανη προσπαθούσαν να τον βγάλουν απο την δύσκολη θέση και να μας διώξουν, αυτός – γνωστός για τις γκεμπελίστικες του τακτικές – απευθύνονταν στους πρωτοετείς λέγοντας τους πως εμείς που είχαμε να παρέμβουμε δεν τους αφήνουμε να κάνουν μάθημα και εμείς διαλάμε τα ελληνικά πανεπιστήμια και άλλες τέτοιες ατάκες που ακούγονται στα παράθυρα των καναλιών του τηλεοπτικού βόθρου. Λίγο ακόμα και θα μας έλεγε πως χαλάμε την εικόνα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο εξωτερικό!

Οι περισσότεροι πρωτοετείς που ήθελαν να ακούσουν τι είχαμε να τους πούμε και δεν ήταν τρομοκρατημένοι απο τον αόρατο βούρδουλα που πρότασε αλαζονικά ο Γρυσπολάκης και το συνάφι του κατάλαβαν με τι κουμάσια θα έχουν να κάνουν στα χρόνια της φοιτητικής τους πορείας. Τα οργισμένα επιχειρήματα των φοιτητών αποκαθήλωσαν στην πράξη την \”αυθεντία\” του καθηγητή στην έδρα εξηγώντας σε όλους στην αίθουσα ποιός είναι αυτός που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας, την απολυταρχικοποίηση του τρόπου διδασκαλίας, την εντατικοποίηση των μαθημάτων λες και άλλο πράγμα δεν έχουμε να κάνουμε απο το να ξεσκιζόμαστε στο διάβασμα.

Ποιός είναι αυτός που σε κάθε ευκαιρία δεν κρύβει την στήριξη του στην κυβέρνηση του ΜΠΑΤΣΟΚ. Ποιός είναι αυτός που πριν γίνει πρύτανης έσπαγε συγκλήτους, ποιός είναι αυτός που έφερνε φοιτητές απο το Γεωπονικό στο ΗΜΜΥ. Ποιός είναι αυτός που επιτίθεται στους κοινωνικούς χώρους όπως η Ρόζα Νέρα στα Χανιά με εργολάβους, δημοπρασίες και μηνύσεις σε συντρόφους. Αυτός που έφερε τους μπράβους και τους φουσκωτούς στην Πρυτανεία τον αύγουστο του 2008. Ποιός είναι αυτός που κόβει την οικονομική στήριξη σε αυτούς τους φοιτητές που την έχουν ανάγκη για να την δώσει στους αριστούχους με μορφή υποτροφίας.

Ποιός είναι αυτός που έφερε τα ΜΑΤ στο κτίριο παπαδόπετρου το 2006 και το έκλεψε κυριολεκτικά απο τον σύλλογο φοιτητών τα χριστούγεννα του 2009 παρέα με ΜΑΤ και ασφαλίτες. Ποιός είναι αυτός που έχει μυνήσει συμφοιτητές μας, που βγαίνει στα κανάλια και λέει ΨΕΜΑΤΑ για φοιτητές με ναρκωτικά στους διαδρόμους του ΕΜΠ. Ποιός είναι ο πρωτεργάτης στην κατάργηση του Ασύλου. Ποιός είναι αυτός ο \”δημοκράτης\” που κάνει πειθαρχικά σε καθηγητές του πολυτεχνείου για τα πολιτικά τους φρονήματα. Ποιός είναι αυτός που η Διαμαντοπούλου διόρισε στην επιτροπή που θα διοικήσουν το Π.Κ. με το \”έτσι γουστάρω\” Ποιός είναι αυτός που γράφει στα φόρουμ πως \”θεωρεί ηθικούς αυτουργούς συγκεκριμένα μέλη ΔΕΠ για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί εις βάρος του\” (sic).

Ένα είναι σίγουρο: Hθικός αυτουργός για την λοβοτομή που θέλουν να μας κάνουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ο Γρυσπολάκης και τα τσουτσέκια του που θέλουν να ξεπουλήσουν τις ζωές μας και τις σπουδές μας στις εταιρίες για ένα κομμάτι ψωμί. Που θέλουν να μας κάνουν αμερικανοποιημένο κολλέγιο του κώλου απλά για να τρέξουν τα ερευνητικά τους και να εκπληρώσουν τις προσταγές των αφεντικών τους. Αυτοί οι κρυόκωλοι \”υπεύθυνοι\” είναι που μας θέλουν πειθήνιους και υποτακτικούς με την πολιτική έξω απο τις σχολές, απαθείς και διασπασμένους για να μπορούν να εφαρμόζουν πάνω μας ό,τι μέτρα θέλει να μας φορέσει ο προκρούστης του νεοφιλελευθερισμού. Δεν θα τους περάσει όμως.

Ειδικότερα τώρα και μετά απο τις θέσεις εξουσίας που στρογγυλοκάθονταν τόσα χρόνια έρχονται να μας διδάξουν, πως τολμούν να μας κοιτάξουν στα μάτια;! Τέτοια ανδρείκελα σαν τον Μάκη τον Γρύσπολάκη μόνο ροχάλες αξίζουν και αυγά που έχουν το θράσος να ζητάνε σεβασμό (και μάλιστα σαν καθηγητές!) έπειτα από όλα αυτά που έχουν κάνει στους φοιτητές. Αυτοί και οι συντεχνίες τους, με τα κομματόσκυλα που αλληλοστηρίζονται καλλιεργούν το κλίμα της έντασης στο πολυτεχνείο τόσα χρόνια.

Πλέον να ξέρουν πως οι τούρτες, τα γιαούρτια στην σπλάτζια, και τα αυγά στο πολυτεχνείο είναι φυσική απόρροια των πράξεων τους. Εδώ και καιρό και εμείς και το σύνολο της κοινωνίας δεν καταδικάζει τους προπηλακισμούς σε κάθε είδους γρυσπολακισμούς. Ξέρουμε όλοι πως το σύνολο της κοινωνίας δεν καταδικάζει αυγοβολές και καρπαζιές στους βουλευτές αλλά αντίθετα επικροτεί, και μόνο δημοσιοκάφροι και βουλευτές βγαίνουν στις εφημερίδες και τα κανάλια και καταδικάζουν την βία. Έτσι και στην μικροκοινωνία του Πολυτεχνείου είμαστε σίγουροι πως το σύνολο των φοιτητών γουστάρει να βλέπει τον βασιλικότερο του βασιλέως Γρυσπολάκη ομελέτα και μόνο τα τσιράκια του τον υπερασπίζονται και καταδικάζουν την βία.

Δεν είναι τυχαίο πως Ν.Δ. & Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη και του Μαρκογιαννάκη βγήκε να υπερασπιστεί τον Γρυσποκόλακα. Πιο μεγάλη αηδία και απο ένα σπασμένο και σάπιο αυγό. Οι αυγοβολές ίσως να μην είναι λύση, σχεδόν πάντα όμως φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη των αποκάτω.

Τις στιγμές που ζούμε, τέλος η απάθεια!

Ο καθένας με τις πράξεις του ή την αποχή του παίρνει θέση απέναντι στο καθεστώς και τους πρόθυμους υπηρέτες του όπως ο Γρύσπο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

Σύλλογος Αυγοβόλων Μηχανικών και Μηχανικών με καλή μνήμη.

Για την ιστορία μόλις η πρόεδρος του Γενικού δεσμεύτηκε να γίνει ΓΣΤ φύγαμε και έγινε μια ώρα μαθήματος με τα αυγά να στάζουν σε όλη την αίθουσα. ΦασιστοΆπλυτε Γρυσποβλάκη!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook