Αν στη βόλτα σας «συναντηθείτε» με μια γιγαντιαία χελώνα ή περάσουν από πάνω σας πουλιά με μπλε πόδια και ράμφος, τότε το σίγουρο είναι ότι δεν έχετε επιλέξει ένα συνηθισμένο ταξίδι.

Και το πιο ενδιαφέρον αν βρίσκεστε στα νησιά Galapagos για παράδειγμα, είναι όλα όσα μπορείτε να κάνετε εκεί: παρατήρηση μοναδικών ζώων, βουτιά με μάσκα μαζί με θαλάσσια λιοντάρια, πεζοπορία σε ηφαίστειο και γενικά οτιδήποτε δε θυμίζει την καθημερινή ζωή.

Εναλλακτικά και ιδιαίτερα ταξίδια στα χνάρια του… Δαρβίνου, θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας και θα σας κάνουν να επανεκτιμήσετε όσα αξίζουν στη ζωή, μέσα από επισκέψεις σε μνημεία-σύμβολα και μοναδικές φυσικές ομορφιές, εντρύφηση σε διαφορετικούς πολιτισμούς και μοναδικές εμπειρίες.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο ταξιδεύετε, είναι βέβαιο ότι κάποια από τις παρακάτω προτάσεις θα σας εμπνεύσει για μια απόδραση διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Ταξίδι περιπέτειας στη Μογγολία

Λίγα μέρη δίνουν την αίσθηση του τόσο απομακρυσμένου, όσο η Μογγολία. Εξάλλου αυτή η χώρα στη μέση της ασιατική ηπείρου, συνορεύει με τη Σιβηρία, που πολλοί τη θεωρούν «άκρη του κόσμου» . Οι ταξιδιώτες μπορούν να περιπλανηθούν στην απόκοσμη έρημο Gobi, να επισκεφθούν το σημείο όπου ανακαλύφθηκαν τα πρώτα αυγά δεινοσαύρου, να φωτογραφήσουν τους τάρανδους και να συναντηθούν με τους κυνηγούς του Καζακστάν. Η εταιρεία Nomadic Expeditions συνδυάζει την περιπέτεια με τον πολιτισμό, με εκδρομές στη βόρεια, την κεντρική και στην έρημο Gobi.

Ανακαλύψτε τα… μυστήρια του Αμαζονίου

\"\"
Η κρουαζιέρα με μικρά πλοιάρια στον Αμαζόνιο, επιτρέπει μια πιο προσεκτική ματιά στη βιοποικιλότητα του δεύτερου σε μέγεθος ποταμού του κόσμου, που περνά μέσα από μέρη της Βραζιλίας, της Κολομβίας, του Εκουαδόρ και του Περού . Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε καγιάκ, πεζοπορία στη ζούγκλα και να παρατηρήσετε την άγρια ζωή της ζούγκλας.

Η εταιρεία Aqua Expeditions προσφέρει κρουαζιέρες 3, 4 και 7 ημερών που περιλαμβάνουν επισκέψεις στις εκβολές του ποταμού, σε λίμνες και απομονωμένα χωριά.

Τοπικές γεύσεις στο νησί Cape Breton, Νέα Σκωτία, Καναδάς

\"\"
Ιρλανδοί, γάλλοι άποικοι, σκωτσέζοι, αφρικανοί και οι ντόπιοι Mi\’kmaq, συμβιώνουν αρμονικά σε αυτό το νησί της Νέα Σκωτίας του νοτιοανατολικού Καναδά. Μείνετε σε ένα από τα σπίτια που βρίσκονται στα ακρωτήρια ή ακόμη και σε έναν φάρο και θαυμάστε τη μαγευτική θέα! Στη διάρκεια της ημέρας, κάντε πεζοπορία στα δάση, χαλαρώστε στην παραλία ή οδηγήσετε στην παράκτια αρτηρία Trail Cabot και το βράδυ, ενδώσετε στη νόστιμη ψαρόσουπα ή φρέσκο αστακό. Στη συνέχεια, πηγαίνετε για ποτό και χορό στο North Sydney.

Ταξίδι με τρένο στα βουνά Rocky Mountains, Αλμπέρτα, Καναδάς

\"\"
Βάλτε ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο, γκουρμέ φαγητό και μαγευτική θέα στα εντυπωσιακά Rocky Mountains και θα έχετε μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα ζήλευαν πολλοί.

Οι οργανωμένες εκδρομές διαρκούν από 2 έως 25 ημέρες, με τα τρένα Rocky Mountaineer, που περνάνε από παγετώνες, λίμνες, βουνά και τα ασβεστολιθικά Βραχώδη Όρη. Το βράδυ, μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε μέρη όπως το Vancouver, το Kamloops και το Εθνικό Πάρκο Jasper.

«Βασιλικό» ταξίδι στο Rajasthan, Ινδία

\"\"
Το «Maharajas’ Express» , είναι ένα από τα πιο καινούργια πολυτελή τρένα στην Ινδία. Το ταξίδι με αυτό περιλαμβάνει περιηγήσεις στην πόλη Udaipur , παρατήρηση άγριων ζώων στο Εθνικό Πάρκο Ranthambore και επίσκεψη στην ιερή πόλη Varanasi στο Γάγγη. Κατά το ταξίδι σας μπορείτε να απολαύσετε τοπικά κρασιά, παρατηρώντας την αγροτική ζωή στα μέρη απ’ όπου θα περνάτε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πρόσθετα ταξιδιωτικά «πακέτα» προς τις παραλίες και τους ναούς της νότιας Ινδίας, ή θεματικά δρομολόγια αφιερωμένα σε αγορές ή στην εξερεύνηση της τοπικής κουζίνας.

Θαλασσινά παιχνίδια στην Τασμανία, Αυστραλία

\"\"
Σε μια χώρα με 50.000 περίπου χλμ. ακτές, δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι παραλίες είναι το μεγάλο της ατού. Για τους λάτρεις της φύσης, η καλύτερη παραλία είναι η Wineglass Bay στην Τασμανία, όπου μπορεί να δείτε διαβόλους της Τασμανίας και καγκουρό στο φυσικό τους περιβάλλον. Κάντε πεζοπορία προς αναζήτηση της παράκτιας ομορφιάς και κολυμπήστε στις κορυφαίες παραλίες της Αυστραλίας (Παραλία Cable Beach, Broome, παραλία Four Mile Beach, Port Douglas, παραλία Watego, Byron Bay, παραλία Bells Beach, Torquay).

Γιορτάστε παραδοσιακά στην Ίστρια, Κροατία

\"\"
Με το ίδιο μεσογειακό κλίμα με μέρη της Ιταλίας και της Γαλλίας, αλλά λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένη και πιο φιλική προς το πορτοφόλι σας, η χερσόνησος Ίστρια της Κροατίας προσελκύει οινοποιούς και σεφ είναι που δε διστάζουν να πειραματιστούν. Δοκιμάστε πλούσια και φρουτώδη λευκά κρασιά, απολαύστε τα πάντα, από ζυμαρικά, μέχρι παγωτό με τρούφες και επισκεφτείτε μικρές πόλεις σε λόφους για να ζήσετε όπως οι ντόπιοι.

Αποστολή στην άγρια ζωή των Galapagos

\"\"
Κολυμπήστε με θαλάσσια λιοντάρια και «γνωρίστε» τα περίεργα πουλιά με τα μπλε πόδια στον προστατευμένο οικολογικό παράδεισο των νησιών Galapagos. Μια 10ήμερη κρουαζιέρα με μικρό σκάφος, κάνει εύκολη την επίσκεψη σε κρυμμένους όρμους και παραλίες και θα σας δώσει τη δυνατότητα για πεζοπορία σε ένα ανενεργό ηφαίστειο και για την παρατήρηση πιγκουίνων και θαλάσσιων ιγκουάνα. Μπορείτε επίσης να διανυκτερεύσετε σε διαφορετικό νησί κάθε φορά, έχοντας έτσι περισσότερη ευελιξία για να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές του κάθε μέρους.

Απολαμβάνοντας την περιφέρεια λιμνών της Αργεντινής

\"\"
Στη βορειοδυτική Παταγονία, η εταιρεία Blue Parallel, διοργανώνει ταξίδια που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της περιφέρειας των λιμνών. Συνδυάσετε διαφορετικές εμπειρίες, όπως πικ-νικ με τη συνοδεία σεφ και σομελιέ στην αργεντίνικη στέπα, υπαίθριες συναυλίες, πεζοπορία στα δάση, κοκτέιλ πάνω σε καγιάκ και μια επίσκεψη στο στούντιο του καλλιτέχνη Juan Lascano, που εμπνέεται από τους καταρράκτες της περιοχής, τα δάση από πεύκα και τις χιονισμένες κορυφές.

Ποδηλατάδα στην Provence, Γαλλία

\"\"
Μπορείτε να εξερευνήσετε την οινική και τυροκομική παράδοση της Γαλλίας, κάνοντας γκουρμέ ποδηλατάδες στη γαλλική ύπαιθρο. Υπάρχουν διαδρομές διαφόρων δυσκολιών και απαιτήσεων, τόσο για έμπειρους ποδηλάτες, όσο και πιο χαλαρούς. Η εταιρεία Gourmet Cycling Travel διοργανώνει εξαήμερες εκδρομές με ποδήλατο στην Provence, όπου θα περάσετε από ρωμαϊκές γέφυρες και λιβάδια από λεβάντα και θυμάρι και θα σταματήσετε για γευσιγνωσία κρασιού και σοκολάτας, θα επισκεφτείτε τις τοπικές αγορές και θα κάνετε ταχύρυθμα μαθήματα μαγειρικής.

(clickatlife.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook