Χριστούγεννα ανάμεσα σε λόφους σκουπιδιών κινδυνεύουμε να περάσουμε φέτος αν πάρουν σάρκα και οστά οι απειλές των εργαζομένων στην καθαριότητα των ΟΤΑ.

Το νέο γύρο αντιπαράθεσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το υπουργείο Εσωτερικών πυροδότησε η ανακοίνωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου για τη διάδοχο κατάσταση στη διαχείριση των σκουπιδιών στη χώρα, και το άνοιγμα στους ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων.

Αν και ο κ. Κουκουλόπουλος διαμηνύει στους συνδικαλιστές πως δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις, η ΠΟΕ-ΟΤΑ διά στόματος του προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πολίτες να κάνουν φέτος Χριστούγεννα με τόνους απορριμμάτων στους δρόμους, μιας και όπως υποστηρίζει τουλάχιστον 1000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα στο δρόμο.

Την ίδια ώρα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιούν τον υφυπουργό Εσωτερικών πως αν επιχειρήσει να παραδώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες η απάντηση των εργαζομένων θα είναι άμεση και αποφασιστική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook