Στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων και μελετών για το πρόγραμμα έργων στην ενδοχώρα της Κρήτης συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, μπαίνουν οι δήμοι της Κρήτης.

Σήμερα στα Χανιά πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση εκπροσώπων από όλους τους Δήμους με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη και την προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας κας Κασιωτάκη προκειμένου να δοθούν όλες οι εξηγήσεις για αυτό το πρόγραμμα.

Όπως είπε ο κ.Αρναουτάκης οι πιστώσεις είναι δεσμευμένες από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης και τα έργα αφορούν «σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, οι αναπλάσεις, παιδικοί σταθμοί, ότι μπορεί να γίνει στην ενδοχώρα για να δοθεί μια άλλη ποιότητα ζωής στους κατοίκους.»

Στόχος της Περιφέρειας είναι να δοθούν οι εγκρίσεις μέχρι τα τέλη του έτους έτσι ώστε «τα έργα να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2012» είπε ο κ.Αρναουτάκης.

Όμως βασική προϋπόθεση συμμετοχής και ένταξης έργων, είναι να υπάρξει από κάθε ενδιαφερόμενο Δήμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της ενδοχώρας του.

Αμέσως μετά και με ταχύτατους ρυθμούς θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες προμελέτες, να εγκριθούν και στην συνέχεια οι οριστικές μελέτες που θα οδηγήσουν και στις δημοπρατήσεις.

ΟΙ χρόνοι είναι ασφυκτικοί και οι υπηρεσίες των Δήμων θα πρέπει να «τρέξουν» με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης «η αρχική μας πρόταση είναι να κατανεμηθούν περίπου 2 εκατομ ευρώ σε κάθε δήμο , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εάν υπάρχουν και πιο ώριμες μελέτες να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν. Φιλοδοξούμε να αυξήσουμε αυτά τα 40 εκατομ ευρώ.»

Στο μεταξύ κατά την έναρξη της συνάντησης ο κ.Αρναουτάκης γνωστοποίησε πως χθες υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πλατανιά Χανίων, προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook