Οι προοπτικές κορεατικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά είναι το αντικείμενο εκδήλωσης που διοργανώνει στην Αθήνα το εμπορικό τμήμα της πρεσβείας της Κορέας (KOTRA - Korea Trade Promotion Corporation), σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2011.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Κορεάτες επενδυτές, οι οποίοι θα επισκεφτούν τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τις προοπτικές των ελληνικών εταιρειών, εισηγμένων στο ελληνικό Χρηματιστήριο και μη, και τις δυνατότητες τοποθέτησής τους στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι ορισμένων από τις μεγαλύτερες κορεατικές τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Κορέας που με μεγάλο ενθουσιασμό υιοθέτησε το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς θεωρείται ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την ελληνική οικονομία, θα πρέπει να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της αγοράς και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ομάδας των Κορεατών επενδυτών, πρόκειται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις εκπροσώπων τους με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, με εισηγμένες και μη ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και παρουσιάσεις σχετικά με τα θέματα του ενδιαφέροντός τους που είναι κυρίως το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, οι επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας, των μεταφορών, τον τουρισμό και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια του Forum θα πραγματοποιηθούν επίσης επισκέψεις σε ελληνικές επιχειρήσεις ενδιαφέροντός τους.