"Η εφαρμογή του προϋπολογισμού για το 2012 είναι πολύ σημαντικό γεγονός για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση της χώρας", ανέφερε στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η imerisia.gr, ο κ. Παπαδήμος εμφανίστηκε "συγκρατημένα αισιόδοξος" για τις γενικότερες εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, επεσήμανε, ωστόσο, την πολιτική ρευστότητα που υπάρχει στις χώρες της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι χρειάζεται "να είμαστε ειλικρινείς, αλλά όχι καταστροφολόγοι", καθώς και ότι θα πρέπει "να δοθεί βάρος στην πραγματοποίηση επενδύσεων".

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παπαδήμος παρατήρησε ότι στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων υπήρξαν αντιπαραθέσεις για το ποιος φταίει για την μέχρι τώρα πορεία και ζήτησε να παραμεριστούν αυτές καθώς, όπως τόνισε, χρειαζόμαστε ενότητα και στήριξη όλων.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις προσεχείς επισκέψεις του στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Επίσης ζήτησε από τους υπουργούς σημειώματα με τις νομοθετικές εκκρεμότητες ανά υπουργείο, ώστε να συντονιστεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει το νομοθετικό έργο.

Κατά τη συνεδρίαση η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι τα κονδύλια του προϋπολογισμού για το 2012 είναι ουσιαστικά στο ύψος της μισθοδοσίας του υπουργείου της.