«Πρεσβευτής» της δωρεάς οργάνων έγινε ο διπλωματικός εκπρόσωπος της Κούβας στην χώρα μας, στέλνοντας δυνατό μήνυμα ζωής με τον ίδιο του τον θάνατο!

Ο πρέσβης της Κούβας Πράντο Γκαρσία Λουίς κατέληξε το απόγευμα της Παρασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία. Ο άτυχος διπλωμάτης είχε εισαχθεί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με εγκεφαλική αιμορραγία στην Εντατική του στρατιωτικού νοσοκομείου.

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε την οικογένειά του, η οποία ωστόσο παρά τον αιφνίδιο χαμό του 56χρονου άνδρα, επιδεικνύοντας τεράστιο μεγαλείο και δύναμη ψυχής, ενημέρωσε αμέσως τους υπεύθυνους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν ότι προτίθενται να προσφέρουν τα όργανά του.

Η κινητοποίηση των γιατρών του νοσοκομείου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ήταν άμεση. Το επόμενο 24ωρο θα αποσαφηνιστεί ποια «δώρα» ζωής θα χαρίσει ο εκλιπών σε Έλληνες ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

«Η οικογένεια του Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Πράντο Γκαρσία Λουΐς, έδωσε σήμερα μια ευκαιρία ζωής σε πολλούς συνανθρώπους μας. Η προσφορά της οικογένειας του Πρέσβη φανερώνει περίτρανα ότι η αγάπη και η ανθρωπιά δεν γνωρίζουν από προκαταλήψεις και σύνορα» δήλωσε με αφορμή το γεγονός ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας προσωπικά τις θερμές ευχαριστίες του προς την οικογένεια του Κουβανού πρέσβη «για το ανεκτίμητο δώρο τους».

«Η δωρεά οργάνων, ως έκφραση ανθρώπινης αλληλεγγύης και χαρακτηριστικό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς, ανάγει τις μεταμοσχεύσεις σε υπέρτατη κοινωνική αξία. Είναι πράγματι οξύμωρο, συναισθηματικά αμήχανο αλλά και επιστημονικά αδιαμφησβήτητο ότι πλέον στις σύγχρονες κοινωνίες ο θάνατος ενός ανθρώπου μπορεί -υπό αυστηρές προϋποθέσεις- να σώσει τη ζωή πολλών άλλων» κατέληξε ο υπουργός.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook