Σε κλίμα ιδιαίτερη συγκίνησης έγινε η επισφράγιση της αδελφοποίησης ανάμεσα στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σητείας και το Λύκειο Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, χθες στο κινηματοθέατρο "Μινώα".

Η πρώτη επίσκεψη είχε γίνει στην Κύπρο τον Απρίλιο με επικεφαλή την εκπαιδευτικό του Λυκείου κ. Παφύτα Κατερίνα, χθες ήρθε με τη σειρά της αντιπροσωπεία του σχολείου από την Κύπρο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και τίμησε ο δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης ο οποίος είναι οργανικά εκπαιδευτικός του σχολείου. Η εκδήλωση έγινε παράλληλα με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το πρόγραμμα προλόγισε η εκπαιδευτικός κ. Παφύτα Κατερίνα ενώ του κύπριους φιλοξενούμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γεώργιος Ταμπουρατζής, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Χαράλαμπος Σπυριδάκης και ο πρόεδρος του δεκπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών Σήφης Χαρκιωλάκης. Από την Κυπριακή αντιπροσωπία λόγο απηύθυναν ο διευθυντής του Λυκείου Αγίου Ιωάννη κ. Δημήτριος Δημητριάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων κ. Ανδρέας Καρυόλαιμος και ο γραμματέας του κεντρικού μαθητικού συμβουλίου Άριστος Στυλιανίδης.

Τέλος οι δύο διευθυντές υπέγραψαν την επισφράγιση της αδελφοποίησης μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και πραγματικής διάθεσης για συνεργασία. Η Κύπρος με την Κρήτη έγιναν ένα στα πρόσωπα των μαθητών και στις κοινές αγωνίες των εκπαιδευτικών.

Σήμερα έγινε επίσημη επίσκεψη των μαθητών της Κύπρου στο Γενικό Λύκειο και φυτεύτηκε ελιά ως ένδειξη φιλίας.


radiolasithi.gr