Η Άνγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά χθες απευθύνθηκε στους Γερμανούς μέσω της ιστοσελίδας ανταλλαγής βίντεο YouTube σε απευθείας σύνδεση, ένα νέο βήμα της καγκελαρίου για να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες.

«Κυρία Μέρκελ, πώς είναι δυνατόν οι βουλευτές να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους μισθούς τους; Στις επιχειρήσεις δεν είναι εργαζόμενοι που αποφασίζουν τους μισθούς τους». Η ερώτηση αυτή είναι μια από τις 10 που επελέγησαν από τους «κυβερνοναύτες», από τις περίπου 1.800 που ελήφθησαν και στις οποίες η πρωθυπουργός απαντά στο YouTube.

Οι Γερμανοί επέλεξαν να ρωτήσουν την ηγέτη τους για πολύ διαφορετικά θέματα, όπως η ασφάλιση υγείας, η νομιμοποίηση της κάνναβης, οι συντάξεις. Ωστόσο, καμία ερώτηση δεν τέθηκε σχετικά με την τρέχουσα κρίση στη ζώνη του ευρώ.

Για κάθε ερώτηση, η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις, βασιζόμενη π.χ. σε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για να εξηγήσει τα εισοδήματα των βουλευτών.

Η Καγκελάριος, που κυβερνά τη Γερμανία από το 2005, δημοσιοποιεί κάθε Σάββατο στον δικτυακό της τόπο ένα podcast βίντεο για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Έχει επίσης προσλάβει για εκπρόσωπό της έναν πρώην παρουσιαστή κεντρικού βραδινού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook