Η αστυνομία του Λος \’Αντζελες ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή ότι «ανοίγει ο φάκελος» του θανάτου, την 29η Νοεμβρίου 1981, της διάσημης σταρ Νάταλι Γουντ -πνίγηκε στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με τη θαλαμηγό της στην περιοχή της Νότιας Καλιφόρνιας, με παρέα τον επίσης ηθοποιό σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ. Η ηθοποιός βρέθηκε από τους διασώστες ντυμένη μόνον με μια νυχτικιά και κοντές κάλτσες. Είχε ειπωθεί στην τότε ακροαματική διαδικασία ότι παραπάτησε καθώς πηδούσε στο εσωτερικό μικρής λέμβου, έπεσε στο νερό διότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και πνίγηκε…Είχε προηγηθεί καβγάς με τον Βάγκνερ.

Ο καπετάνιος της θαλαμηγού, Ντέινς Ντέιβερν, δήλωσε χθες σε μια δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου NBC ότι, από τον Βάγκνερ δέχθηκε πίεση, να πει ψέματα και να αποκρύψει στοιχεία στους ανακριτές, για τις συνθήκες θανάτου της Νάταλι Γουντ, που έγινε διάσημη με την ταινία «Ουέστ σάιντ στόρι».

Ο Ντέιβερν πρόσθεσε ότι όπως θυμάται του δόθηκε εντολή να μην κάνει με το σκάφος αναψυχής εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό της Γουντ, ότι ο ίδιος ο Βάγκενρ δεν έδειξε ανησυχία για την εξαφάνιση της ηθοποιού συζύγου του, τέλος ότι δόθηκε σαφώς η «οδηγία», να μην ειδοποιηθεί, άμεσα, κανένας…

«Έχω, λοιπόν, διαπράξει λάθη, έλαβα τρομερές αποφάσεις», μονολόγησε ο καπετάνιος Ντέιβερν. «Στους ανακριτές είπα ψέματα, απέκρυψα πραγματικά στοιχεία».

Ο ίδιος συνυπόγραψε ένα βιβλίο, το 2009, για τα τραγικά γεγονότα, το περιεχόμενο του οποίου θα αξιοποιηθεί στη νέα αστυνομική έρευνα.

Όσον αφορά τον Βάγκνερ, ανακοίνωσε ότι «θα σεβαστεί όποια ισχυρή νέα πληροφορία» αναφορικά με τον θάνατο της Γουντ «προερχόμενη από αξιόπιστη πηγή».

«Δεν θέλω όμως να συμπράξω με κανέναν που θα θελήσει να επωφεληθεί από την 30η επέτειο αυτού του τραγικού συμβάντος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook