Τη ζωή τους έχασαν έντεκα άνθρωποι όταν ποδοπατήθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 29.

Το πανδαιμόνιο ξέσπασε όταν αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για να «επιβάλει την τάξη» ενώ ο κόσμος αποχωρούσε από την συγκέντρωση στο Πορτ Χάρκουρτ. Ανάμεσα στα θύματα είναι αρκετές γυναίκες.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και διέταξε να γίνει έρευνα για το αιματηρό περιστατικό.

Ο 53χρονος Τζόναθαν, ένας χριστιανός του νότου, προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής με τουλάχιστον 150 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Τζόναθαν διεκδίκησε και έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) για τις προεδρικές εκλογές, επικρατώντας του αντιπάλου του, του Ατίκου Αμπουμπακάρ, ενός μουσουλμάνου του βορρά και πρώην αντιπροέδρου, με 2.736 ψήφους έναντι 805, στα μέσα Ιανουαρίου κατά το συνέδριο του PDP.

in.gr