Με τη δημιουργία 15 κέντρων υποδοχής μεταναστών ελπίζουν οι Αρχές να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της εισόδου παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με τα Νέα του Σαββάτου, η βαρύτητα θα δοθεί σε περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, των νησιών του βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Παράλληλα, το υπουργείο επιχειρεί να περιορίσει την αθρόα είσοδο μεταναστών στην Αττική όπως συμβαίνει σήμερα.

Για τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, έχει προγραμματιστεί η κατασκευή κέντρου στο πρώην στρατόπεδο της Ριτσώνας.

Επιπλέον, αναζητείται η φόρμουλα για να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του φράχτη των 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί ο δημόσιος διαγωνισμός και οι καθυστερήσεις που αυτός συνεπάγεται και το έργο να προωθηθεί με κονδύλια του υπουργείου Αμυνας.

Ο φράχτης θα έχει ύψος 10 μέτρα και οι θερμικές κάμερες θα τοποθετηθούν σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τόνισε στη Βουλή όπου συζητήθηκε (και ψηφίστηκε) το νομοσχέδιο για το άσυλο ότι η κατασκευή του φράχτη στα χερσαία σύνορα της χώρας στον Εβρο αποτελεί υποχρέωσή μας που απορρέει από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε κατηγορηματικά ότι τα σύνορα της χώρας δεν κλείνουν για κανέναν, ειδικά για εκείνους που τυγχάνουν διεθνούς προστασίας -και στους οποίους θα παρέχεται πολιτικό άσυλο- ενώ οι υπόλοιποι θα απελαύνονται με βάση όσα προβλέπουν οι διεθνείς διαδικασίες.

Η ΝΔ συμφώνησε καταρχήν με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ωστόσο, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας.

Το ΚΚΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ανέγερση του φράχτη, ενώ από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο Θ. Πλεύρης ανέφερε ότι μόνο με κοινή ευρωπαϊκή κίνηση θα αποτραπεί η ροή μεταναστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook