Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το θεσμό του εποχικού πυροσβέστη. Αύριο Δευτέρα, αναμένεται να γίνει η πρώτη συζήτηση για το σχέδιο νόμου, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί με τους αρμόδιους του υπουργείου συνάντηση προκειμένου οι συμβασιούχοι πυροσβέστες να θέσουν τις προτάσεις τους πάνω στο σχέδιο νόμου.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr  o πρόεδρος του σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών νομού Χανίων, Αλέξανδρος Φαραντάκης.

«Συνολικά είμαστε 180 άτομα από Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι που περιμένουμε να δικαιωθούμε. Υπάρχουν κάποια σημεία στο σχέδιο νόμου, όπως το όριο ηλικίας. Βάσει αυτού, για να μονιμοποιηθεί κάποιος πρέπει να είναι μέχρι 49ετών. Υπάρχουν ωστόσο, συνάδελφοι, οι οποίοι για μερικούς μήνες χάνουν την μονιμοποίηση και κάτι τέτοιο είναι άδικο, καθώς έχουν προσφέρει στο Σώμα αφού έχουν  18 και 25 χρόνια προϋπηρεσίας.»

Για τους πυροσβέστες η προώθηση αυτού του σχεδίου νόμου, αποτελεί δικαίωση χρόνιων αγώνων με τους οποίους διεκδικούσαν μια πιο μόνιμη βάση εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντάκη, «στο πλευρό μας, είναι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας, αλλά και ο Ευτύχης Δαμιανάκης, που είναι και  ο εισηγητής του νομοσχεδίου και πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά το νομοσχέδιο εκτός απροόπτου θα ψηφιστεί.»