Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Αντισεισμική Προστασία- Ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμού» διοργανώνεται την Τρίτη στις 22 Νοεμβρίου, στο «Σπίτι του Πολιτισμού».

Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 17:30, διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνου και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημέρωση από δύο επιστημονικά στελέχη του Ο.Α.Σ.Π., τη Χρύσα Γκουντρομίχου και τη Δρ. Ασημίνα Κούρου, παρουσίαση των σημείων καταφυγής στα όρια της πόλης του Ρεθύμνου, από το γραφείο πολιτικής προστασίας του δήμου Ρεθύμνου και συζήτηση με το κοινό για τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβουν πριν και μετά το σεισμό.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει αναλυτικά:

17:30 – 17:45: Προσέλευση – Χαιρετισμοί
17:45 – 18:00: «Ο σεισμός ως φυσικό φαινόμενο», Γκουντρομίχου Χρύσα, Γεωλόγος MSc, Προϊσταμένη τμήματος σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Ο.Α.Σ.Π.
18:00 – 18:30: «Μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού – Ο ρόλος και οι δραστηριότητες του Ο.Α.Σ.Π.» Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊσταμένη τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.
18:30 – 18:45: Παρουσίαση χώρων καταφυγής – καταυλισμού στην πόλη του Ρεθύμνου, από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνου.
18:45 – 19:15: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook