Καταγγελία για τις τιμές των καυσίμων έκανε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων ενώπιον υπηρεσιακών παραγόντων της γ.γ Καταναλωτή, του υφυπουργού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και του γενικού γραμματέα Καταναλωτή, Δημήτρη Σπυράκου.

Παράλληλα η ένωση απαίτησε παρέμβαση του Υπουργού ώστε να ξεκαθαριστεί επιτέλους ποιός είναι υπεύθυνος για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, η πλευρά της κυβέρνησης ή οι πρατηριούχοι.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση τονίζει ότι στόχος της είναι το συμφέρον του καταναλωτή και εξηγεί:

«Πήραμε από τον Σύλλογο Βενζινοπωλών Χανίων το υπόμνημα που έστειλαν ενώπιον του αντιπεριφερειάρχη Χανίων. Δημοσίως τοποθετούμαστε ότι οι βενζινοπώλες βρίσκουν την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. σύμφωνη επί του συνόλου της τοποθέτησής τους και το κείμενο το συνυπογράφουμε, πορευόμαστε μαζί, διαμαρτυρόμαστε μαζί και αιτούμε μαζί, διότι ο στόχος είναι κοινός, είναι ένας: το συμφέρον του καταναλωτή.
Είναι πολύ έντιμο για την κίνηση της Ενωσης Βενζινοπωλών Χανίων να σταθούν αντιμέτωποι στην ακρίβεια και αληθινά παλληκαρίσιο να στηρίξουν με την κίνηση αυτή τα συμφέροντα των καταναλωτών. Βρίσκουμε συμπόρευση σε μια εποχή που ο καταναλωτής βάλλεται από παντού, σε μια εποχή που η καιροσκοπία, η κερδοσκοπία, η παραπλάνηση και ανεντιμότητα μόνιμο στέκι έχουν τον καταναλωτή.

Είναι αλήθεια ότι η Πολιτεία χαράσσει την πολιτική για τους πολίτες της και βρίσκει τα μέτρα και θεσμοθετεί, για να μπορούν οι πολίτες της να βιώσουν, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν».