Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα \”1973-2011: από την εξέγερση ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, στην αντίσταση ενάντια στην παντοκρατορία των αγορών\” που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και οι αποφασισμένοι Μεραμβέλλου, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νότη Μαριά.

Αρκετός΄ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο κινηματοθέατρο REX του Αγ. Νικολάου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, που ξεκίνησε με την προβολή μιας βιντεοταινίας μικρού μήκους με θέμα την πράξη αντίστασης του αεροπόρου Μιχάλη Μανιαδάκη από το Καλό Χωριό, που το Σπτέμβρη του 1970 αυτομόλησε στη Σεβαστούπολη της Σοβιετικής Ένωσης με νυχτερινή πτήση με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορείας τύπου ντακότα. Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Μανιδάκης που ήταν παρών, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος και στη σημερινή εποχή.

Ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή κ. Μαριά που αναφέρθηκε αναλυτικά στη σκόπιμη υπερχρέωση του ελληνικού κράτους και των νοικοκυριών που ευνόησε την οικονομία των κεντρικών χωρών της Ευρωζώνης. Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη νομιμότητας στην πρώτη δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) και στους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μαριάς αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου πολιτικού αντιμνημονιακού μετώπου, που θα μπορέσει να λάβει την πολιτική εξουσία και να οδηγήσει τις εξελίξεις σε διαφορετική κατεύθυνση.

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που υπέβαλαν οι παρόντες πολίτες στον κ. Μαριά, ο οποίος απάντησε αναλυτικά σε όλες.

Στο τέλος της βραδιάς ο κ. Μαριάς δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφφθεί και πάλι την περιοχή για να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του \”το μνημόνιο της χρεωκοπίας και ο άλλος δρόμος\” και ευχαρίστησε τα σωματεία και το εργ. κέντρο για τη πρόσκληση στη χθεσινη εκδήλωση.

Στο φουαγιέ του κινηματοθέτρου ΡΕΞ λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής με θέμα την επέτειο του Πολυτεχνείου με έργα μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγίων της περιοχής.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook