Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Hilton της Λευκωσίας η πρώτη συνάντηση «Go International», που οργάνωσαν από κοινού η Eurobank και οι τρεις φορείς των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης) και έθεσε υπό την αιγίδα του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο του διημέρου 80 εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν πάνω από 800 διμερείς συναντήσεις με εισαγωγικές επιχειρήσεις της Κύπρου, αλλά και της Συρίας, της Ιορδανίας, του Λιβάνου και του Ιράκ. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και όπως σχολίαζαν οι Ελληνες επιχειρηματίες στους διαδρόμους του πολυτελούς ξενοδοχείου, σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να έχουν πρακτικά αποτελέσματα, δηλαδή να γίνουν δουλειές.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία την οποία η Eurobank θα επαναλάβει άλλες έξι φορές την προσεχή διετία στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου έχει παρουσία, με στόχο να αποκτήσει πρακτικό περιεχόμενο η ανάγκη για ενίσχυση της εξωστρέφειας και αύξηση των εξαγωγών, που έχουν επισημάνει όλοι οι φορείς της ελληνικής οικονομίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την ύφεση. Στο «Go International» της Κύπρου επιχειρήθηκε η αξιοποίηση του καλού ονόματος της Ελλάδας στις αραβικές χώρες, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει «μεταφραστεί» σε αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο οικονομικό πεδίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook