Τουλάχιστον 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, μετά από τη διάλυση καθιστικής διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον 20 άτομα συνελήφθησαν.

Το πρωί η αστυνομία μπήκε στην πλατεία με σκοπό να διαλύσει την καθιστική διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν εδώ και λίγες ημέρες άτομα που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, καθώς και συγγενείς ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους.

Οι διαδηλωτές εκτόξευαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν χρησιμοποιώντας γκλομπ.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να δικαστούν γρήγορα οι αστυνομικοί και οι αξιωματούχοι που ευθύνονται για τις βιαιοπραγίες, οι οποίες σύμφωνα με επίσημες πηγές στοίχισαν την ζωή σε περίπου 850 ανθρώπους, ενώ χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

\"http://www.newsit.gr/files/Image/19-11-2011/resized/19egypt_627_355.JPG\"

Την Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου -με τους ισλαμιστές στην εμπροσθοφυλακή της συγκέντρωσης- για να διαδηλώσουν εναντίον πρότασης να μπει στο νέο Σύνταγμα άρθρο που θα καθιστά τον Στρατό «εγγυητή της συνταγματικής τάξης».

Το αντιπολιτευόμενο «Κίνημα 6 Απριλίου» καταδίκασε τη συμπεριφορά των αστυνομικών.

Το κίνημα χαρακτηρίζει «θολό» το σχέδιο των στρατιωτικών για την παράδοση της εξουσίας σε πολιτική κυβέρνηση και ζητά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook