Με τον διαιτητή του αγώνα Πέτρο Κωνσταντινέα όπως ήταν φυσικό τα είχε μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Κέρκυρα ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου.

Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας στάθηκε πολύ στην διαιτησία του Μεσσήνιου ρέφερι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τις υποδείξεις του έκανε τους πάντες να ασχολούνται περισσότερο μαζί του παρά με το παιχνίδι και την εξέλιξη του.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε : «Θέλω να ζητήσω συγνώμη που έχει κλείσει η φωνή μου, αλλά έκλεισε γιατί έχει το λόγους της όπως και ο Εργοτέλης έχει τους λόγους του που φεύγει χωρίς καλό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι στα πρώτα είκοσι λεπτά του έπρεπε να είναι 3 ή 4-0 υπέρ της ομάδας μου και αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε. Δεν καταφέραμε να φτάσουμε το σκορ σε σημείο που δεν θα μπορούσε ο διαιτητής να παίξει το δικό του ρόλο».

Αναφερόμενος στην διαιτησία του Κωνσταντινέα επισήμανε : «Έχω μιλήσει πολλές φορές για τη διαιτησία και έχω πει ότι ο κλάδος τους πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Ο σημερινός διαιτητής ήθελε να κερδίσει ο Εργοτέλης και πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια γιατί σε ένα πολύ καλό παιχνίδι το οποίο έγινε σε έναν καλό αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να ασχολούνται όλοι μαζί του. Δεν έχω τίποτα απολύτως με την ομάδα της Κέρκυρας, ίσα ίσα που θέλω να πω ότι η φιλοξενία της προς όλους ήταν άψογη».

«Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη»

Στην αντίπερα όχθη ο Χάβι Γκράθια ήταν σαφώς ικανοποιημένος για την πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα που συνδυάστηκε και με την δική του πρεμιέρα στον πάγκο των «Φαιάκων» : «Έρχεται αυτή η νίκη τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε όλοι μας στην ομάδα και για το λόγο αυτό είμαι χαρούμενος που φτάσαμε στο στόχο μας και πολύ ευτυχισμένος από τους βαθμούς που πήραμε και τόσο πολύ καιρό περίμενε η ομάδα.
Δεν έχουμε όμως περιθώριο για χαρές και πρέπει να σκεφτόμαστε ήδη το επόμενο παιχνίδι που έχουμε το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο όπως και κάθε αγώνα που θα έχουμε. Το ματς με τον Εργοτέλη ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να κάνουν καλές ευκαιρίες. Εμείς ήμασταν καλύτεροι και καταφέραμε να προηγηθούμε και να πάρουμε τη νίκη, καθώς παίζαμε με παίκτη παραπάνω και ήταν πιο εύκολο για εμάς».