Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 60.000 δηλώσεις και έχουν εισπραχθεί 20 εκατ. ευρώ από παράβολα. Τόνισε ότι στην αρχή αυτής της εβδομάδας θα ξεκινήσει ευρεία επικοινωνιακή εκστρατεία και με βάση τα δεδομένα και την πληροφόρηση που θα συλλεχθούν αυτή την εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση για οποιαδήποτε αλλαγή στις προθεσμίες.

Αναφορικά με το άνοιγμα του 40% της λιγνιτικής παραγωγής σε τρίτους δήλωσε ότι η συμφωνία έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί, αλλά τόνισε «το ποιοι ακριβώς σταθμοί θα πωληθούν και οι διαδικασίες καλό είναι να μην ανακοινωθούν πριν καταλήξουμε οριστικά με την Επιτροπή. Το πιο πιθανό πάντως είναι να μην πωληθούν οι σταθμοί ένας ένας, αλλά σε μία λογική μικρής ΔΕΗ, κάτι που μεγιστοποιεί τα έσοδα για την επιχείρηση και το Δημόσιο, αλλά και ανοίγει πραγματικά την αγορά. Σε κάθε περίπτωση, θα διασφαλίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους εργαζόμενους – αυτοί είναι η δύναμη της επιχείρησης», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στην άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, τονίζοντας ότι θα συνοδευτεί από ενίσχυση της προσπάθειας για τον έλεγχο της ποιότητας των καυσίμων και από την καθιέρωση του «Πράσινου Δακτυλίου», τη μετεξέλιξη του σημερινού δακτυλίου ώστε να απαγορεύεται η κυκλοφορία ρυπογόνων οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, και ιδιαίτερα των μεγάλων φορτηγών. Όπως προανήγγειλε, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Για τις επόμενες ημέρες τοποθέτησε και την υπογραφή της απόφασης που περιγράφει τη νέα κατάταξη των δραστηριοτήτων και με την οποία θα μπει σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, αναφορικά με τις επενδύσεις.

Ερωτηθείς για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛ.ΠΕ. ανέφερε ότι η διαδικασία είναι αρκετά ώριμη και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα έχει προχωρήσει στην πρώτη δημόσια διακήρυξη έως το τέλος του 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook