Σήμερα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο «Χρήστος Πολέντας» τελετή μνήμης για την «Παγκόσμια Ημέρα Τροχαίων Δυστυχημάτων», που έχει θεσμοθετηθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού μνημείου του Ο.Η.Ε., αφιερωμένου στη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020).

Επίσημος προσκεκλημένος και εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην τελετή μνήμης, είναι ο κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρ/νος του Τμήματος για τη Διευκόλυνση των Μεταφορών και των Οικονομικών, υπεύθυνος σε θέματα οδικής ασφάλειας, ο οποίος θα κάνει και τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού μνημείου.

Το μνημείο του Ο.Η.Ε. αναπαριστά μια ελιά φυτρωμένη σε άγρια βράχια της Κρήτης. Η ελιά έχει 5 ρίζες, όσα και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, 5 κλαδιά όσα οι ήπειροι και 193 φύλλα όσα είναι τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

Με το μνημείο αυτό, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα τροχαίων Δυστυχημάτων και ταυτόχρονα το γλυπτό αυτό είναι αφιερωμένο στη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020). Μακάρι να εμπνεύσει μια διαφορετική οδική συμπεριφορά στη συνείδηση των πολιτών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά η έγκριση της τοποθέτησης του μοναδικού αυτού μνημείου από τον ΟΗΕ. Τέλος, ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών και θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης, επιθυμεί να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Πλατανιά, για τη συμβολή τους στην εκδήλωση αυτή και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη και τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook