Οριστικό τέλος στα σενάρια και τη φημολογία που συντηρούν ορισμένοι «κύκλοι» σχετικά με τα επόμενα πολιτικά του βήματα «βάζει» ο Κ. Καραμανλής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ξεκαθαρίσει τη δική του στάση έναντι όλων.

«Στις επόμενες εκλογές, εφόσον μάλιστα αυτές γίνουν σύντομα, θα είμαι υποψήφιος», τονίζει μιλώντας σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στον στενό «πυρήνα» των συνομιλητών του.
Εξομολόγηση Καραμανλή: «Μένω στη Βουλή»

Με τη φράση αυτή, την οποία μετέφερε στο «Εθνος της Κυριακής» έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής καθιστά σαφές ότι εννοεί τα όσα είπε τη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου του 2009, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και να μη θέσει υποψηφιότητα στο επικείμενο ?τότε? συνέδριο. «Θα παραμείνω, βέβαια, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

«Παρών»

Οπως υπογραμμίζουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, η απόφασή του να είναι και στην επόμενη Βουλή είναι απόλυτα συνεπής με τη δήλωσή του, αμέσως μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόσωπο που μετέφερε τη φράση αυτή υπενθύμιζε μάλιστα ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει λείψει ούτε μία φορά από τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ούτε επίσης από τις ψηφοφορίες στη Βουλή επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων.

Ο πρώην πρωθυπουργός προφανώς θέλει έγκαιρα να ξεκαθαρίσει πλήρως τοπίο σε ό,τι αφορά την παρουσία του στη Βουλή και να μην επιτρέψει σε «τρίτα» πρόσωπα – εκτός ή ακόμη και εντός Νέας Δημοκρατίας – να δημιουργούν εντυπώσεις, ερμηνεύοντας αυθαίρετα τις όποιες κινήσεις του ή ακόμη και την ίδια τη στάση που έχει επιλέξει να τηρήσει μετά τις εκλογές.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook