Στους σταθμούς διοδίων Αφιδνών, Μοσχοχωρίου, Λεπτοκαρυάς, Μακρυχωρίου και Πυργετού συγκεντρώθηκαν την Κυριακή μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», προκειμένου να κρατούν τις μπάρες ανοιχτές για τη δωρεάν διέλευση των αυτοκινήτων.

Περίπου 200 μέλη του κινήματος συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στο σταθμό των Αφιδνών, ενώ για τις 11 είχε προγραμματιστεί αντίστοιχη κινητοποίηση στο Μοσχοχώρι Μαγνησίας.

Στις 14.00 ακολουθεί συγκέντρωση στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, ενώ μέλη του κινήματος στη Λάρισα έχουν απευθύνει κάλεσμα για άνοιγμα των διοδίων και στους σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού.

«Δεν συζητάμε τίποτε παρά την κατάργηση των διοδίων σε έναν δρόμο, που έχουμε πληρώσει εδώ και 40 χρόνια» δήλωσαν μέλη του κινήματος στις Αφίδνες, λίγες μέρες μετά την τροπολογία που μετατρέπει την άρνηση πληρωμής σε παράβαση του ΚΟΚ, με πρόστιμο 200 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του, το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο του κινήματος καταγγέλλει την «αποκλίνουσα συμπεριφορά της κυβέρνησης» και δηλώνει την απόφασή του να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Στόχος η «οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τους σταθμούς των διοδίων.

Πρόσθεσε όμως ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί υποχρεώνουν το Δημόσιο να πληρώσει ρήτρες αν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους σταματήσουν, ανεξαρτήτως του εάν η υπαιτιότητα είναι δική του ή των παραχωρησιούχων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook