Ανακούφιση φαίνεται ότι βρίσκουν δεκάδες άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στη Κρήτη, που μπορούν, μέσα από το πρόγραμμα «Συμμετέχω» να αγοράζουν με έκπτωση μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από το Μάρτιο του 2010 φαίνεται ότι βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Το μέγεθος των εκπτώσεων που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 30% είναι βάλσαμο για τις \”τσέπες\” των δικαιούχων που η αγοραστική τους δύναμη είναι περιορισμένη λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Δεκάδες επιχειρήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά μετέχουν στο πρόγραμμα

Πάνω από 200 επιχειρήσεις στο Ηράκλειο και περίπου 65 στα Χανιά, όλων των κατηγοριών, έχουν ενταχθεί, μέσα σε αυτήν την διετία στο Πρόγραμμα «Συμμετέχω» πουλώντας προϊόντα σε άτομα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν ή θα είχαν περιορισμένη δυνατότητα να αγοράσουν.

Η αναγγελία της συμμετοχής των επιχειρήσεων γίνεται με την ανάρτηση αφίσας στις προθήκες του καταστήματός τους, με το σύνθημα «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ».

Όπως ανέφερε στο Flashnews.grΠρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης η εξέλιξη του προγράμματος στο Νομό κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ τα προϊόντα που κυρίως αγοράζουν με την ειδική κάρτα οι δικαιούχοι, είναι καταναλωτικά αγαθά, κυρίως ένδυσης και υπόδησης. Με πρωτοβουλία μάλιστα του Συλλόγου το πρόγραμμα επεκτάθηκε και σήμερα δικαιούχοι είναι υπάλληλοι του Δήμου, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, που αριθμεί αρκετά μέλη, υπάλληλοι του ΟΤΕ κτλ.

Ο κ. Κουμαντάκης τόνισε ότι με συνεχή ενημέρωση ο Σύλλογος προτρέπει και άλλες επιχειρήσεις να «Συμμετέχουν» ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι παραμένει η ύφεση στην αγορά.

Δείτε εδώ τη λίστα με τις επιχειρήσεις που «Συμμετέχουν» στο Ηράκλειο

Όλο και περισσότεροι δικαιούχοι, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, επισκέπτονται το κατάστημα του κ. Παναγιώτη Μπαρμπόπουλου στα Χανιά, ο οποίος με ενθουσιασμό δήλωσε στο Flashnews.gr ότι «Συμμετέχει» και ότι

«αν και το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν δύο περίπου χρόνια με καλές προϋποθέσεις, ωστόσο μέσα σε ένα χρόνο έγινε ευρέως γνωστό, από στόμα σε στόμα, και λειτουργεί σε πολύ καλό βαθμό».

Υπάλληλος σε γνωστό βιβλιοπωλείο της πόλης ανέφερε στο flashnews.gr ότι

«η ανταπόκριση στο πρόγραμμα είναι πια μεγάλη ενώ ακόμα και άτομα που δεν είναι δικαιούχοι, ζητούν με κάποιο τρόπο να λάβουν και εκείνοι την έκπτωση».

Παρά όμως τις προσφερόμενες εκπτώσεις, η υπάλληλος σημείωσε ότι «η κίνηση φέτος ήταν μειωμένη γιατί οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν απαιτούν από τα παιδιά να αγοράσουν αρκετά σχολικά είδη»

Δείτε εδώ τη λίστα με τις επιχειρήσεις που «Συμμετέχουν» στα Χανιά

Δεν «Συμμετέχουν» στις άλλες πόλεις

Μειωμένη ως και μηδενική εμφανίζεται η συμμετοχή στο Πρόγραμμα από επιχειρήσεις σε περιοχές όπως ο Άγιος Νικόλαος, η Ιεράπετρα, η Σητεία και το Οροπέδιο Λασιθίου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Παπαϊωάννου Απόστολος εξήγησε ότι ο κόσμος στις περιοχές αυτές είναι κυρίως αγροτικός και δεν υπάρχουν αρκετοί άνεργοι, ενώ οι επιχειρήσεις απευθύνονται βασικά σε αγρότες.

Ο Σύλλογος προσανατολίζεται περισσότερο στη δημιουργία ειδικού προγράμματος για την τόνωση της τοπικής αγοράς, ενώ με την καινούρια χρονιά, και αφού θα έχουν αποκρυσταλλωθεί όλες οι απόψεις, αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα αυτή πρωτοβουλία.

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα «Συμμετέχω»

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Συμμετέχω», σε καμία περίπτωση δεν συγχέεται με τις εκπτώσεις ή τις προσφορές ή τις πρακτικές προώθησης πωλήσεων ενώ για το χρονικό διάστημα των τακτικών εκπτώσεων η σχετική πρωτοβουλία αναστέλλεται και επανενεργοποιείται αμέσως μετά την λήξη τους. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των δικαιούχων αλλά και να τονωθεί η κίνηση στην «παγωμένη» εμπορική αγορά.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook