Το κυδώνι είναι φθινοπωρινό φρούτο το οποίο φαίνεται ότι έρχεται να μας προετοιμάσει για τον χειμώνα! Το διατροφικό ατού του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό μας και η κατανάλωση του ωμό φαίνεται ότι σταματάει την διάρροια. Θεωρείτε πηγή σιδήρου, χαλκού και καλίου.

Γενικά φαίνεται να ότι έχει ευεργερτική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και στο καρδιαγγειακό σύστημα, ακόμα και το αναπνευστικό. Επίσης τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα