Στην αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους και στην ενίσχυση της ευρωζώνης απέναντι σε μελλοντικές οικονομικές κρίσεις αναμένεται να βοηθήσει η έκδοση ευρωομολόγου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ).

Η Κομισιόν μελετά τρία εφικτά σενάρια, που μπορούν να υλοποιηθούν για την «κοινή χρήση χρέους των κρατών της ζώνης του ευρώ», τα οποία θα αποκαλύψει την επόμενη εβδομάδα. Οι επιλογές αφορούν είτε την πλήρη, είτε την τμηματική «κοινή χρήση του χρέους» των κρατών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο αναφέρει σε τηλεγράφημά του πως έχει ήδη μελετήσει το αντίτυπο, η Επιτροπή στις Βρυξέλλες μελετά κατά πόσον είναι εφικτές τρεις επιλογές, η τελευταία από τις οποίες, μάλιστα, μπορεί γρήγορα να υλοποιηθεί άμεσα και χωρίς να καθιστά αναγκαία την αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ.

«Σε όλες τις περιπτώσεις, η κοινή χρήση χρέους δεν πρέπει να οδηγήσει σε μείωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ούτως ώστε να αποτραπεί οι χώρες της ευρωζώνης να χρηματοδοτούνται στο μέλλον σε βάρος των ενάρετων υπέρμαχων της δημοσιονομικής σταθερότητας», αναφέρει το ίδιο έγγραφο της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook