Δύο πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας και ένας εργολάβος δημοσίων έργων, αφού έζησαν στο πετσί τους την ανεργία, αποφάσισαν να κάνουν μαζί το επόμενο επαγγελματικό βήμα που αποδείχθηκε σωτήριο για την επιβίωσή τους.

Οι αποζημιώσεις που έλαβαν, ο πρώην πιλότος Στάθης Ζαγορίτης και ο πρώην ιπτάμενος φροντιστής Γιώργος Κιρμιζόγλου, με τη μορφή ομολόγων από το ελληνικό κράτος χρησιμοποιήθηκαν ως αρχικό κεφάλαιο. Μάλιστα το εγχείρημα ξεκίνησε με ζημιά 20% μιας και τα ομόλογα ρευστοποιήθηκαν πριν από τη λήξη τους.

Με κεφάλαιο 150.000 ευρώ οι δύο πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας και ο πρώην εργολάβος Νίκος Καλλιγάς δημιούργησαν ένα παραδοσιακό σουβλατζίδικο στη Γλυφάδα που σπάει ταμεία.

Το όνειρο μιας επιχείρησης που στριφογύριζε στη σκέψη τους τα τελευταία 15 χρόνια έγινε πράξη και η καλύτερη πτήση για τους τρεις φίλους και μέχρι πρότινος ανέργους είχε ξεκινήσει.

Ο κ. Γιώργος Κιρμιζόγλου υποστηρίζει στο «Έθνος της Κυριακής» ότι η επιτυχία οφείλεται στον σεβασμό που έδειξαν στην παράδοση, στην ποιότητα και στη χαμηλή τιμή. Προσφέρουν το παραδοσιακό καλαμάκι στην τιμή των 1,30 ευρώ το ένα μετά την πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ στο 23% (μέχρι πρότινος η τιμή ήταν 1,20 ευρώ), όταν «στα μαγαζιά της γειτονιάς και της ευρύτερης περιοχής οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες και φθάνουν μέχρι το 1,70 ευρώ».

Ο Νίκος Καλλιγάς κρατάει το ταμείο και ελέγχει τα έσοδα και έξοδα. Υποστηρίζει ότι η επιχείρηση έχει επιτυχία διότι σέβεται τα χρήματα που δίνει ο κάθε πελάτης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook