Με ανοιχτή λειτουργία, ενώπιον χιλιάδων πιστών, ολοκληρώθηκε στο Μπενίν η περιοδεία του πάπα Βενέδικτου ΙΣτ\’ στην Αφρική. Στη χώρα του βουντού, ο ποντίφικας ζήτησε σεβασμό στις τοπικές, παραδοσιακές πεποιθήσεις, απηύθυνε όμως και έκκληση κατά της μαγείας.

Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα στη Μπενίν δημοσιοποιήθηκε και ο «οδικός χάρτης» της Καθολικής Εκκλησίας για τα προβλήματα στην Αφρική -ένα έγγραφο 100 περίπου σελίδων, στο οποίο συνέταξαν πριν από δύο χρόνια καθολικοί επίσκοποι από την αφρικανική ήπειρο.

Το έγγραφο ζητά μεταξύ άλλων την εφαρμογή των χριστιανικών αρχών της συγχώρεσης και της μη εκδίκησης για την επίλυση των συγκρούσεων στην Αφρική. Τάσσεται επίσης κατά της θανατικής ποινής και καταδικάζει την άνιση μεταχείριση παιδιών και γυναικών.

Λίγες ώρες προτού αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Ρώμη, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ\’ τέλεσε ανοιχτή λειτουργία στην πρωτεύουσα του Μπενίν Κοτονού.

«Θα ήθελα να επισκεφθώ την ξανά την Αφρική. Έχω εκτίμηση, αισθήματα για αυτή την ήπειρο, που είναι γη της ελπίδας» δήλωσε αναχωρώντας ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

Στο Μπενίν, με πληθυσμό περίπου 9 εκατομμυρίων, ζουν καθολικοί, μουσουλμάνοι, αλλά και πιστοί της τοπικής θρησκείας του βουντού, στην οποία τα μάγια είναι συνήθης πρακτική. Παρόλα αυτά, οι θρησκευτικές εντάσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες σε αυτή τη χώρα της κεντρικής Αφρικής.

«Το Μπενίν μπορεί να διδάξει σε άλλους λαούς το μονοπάτι της πραγματικής αδελφοσύνης με πνεύμα δικαιοσύνης, θεμελιωμένης στις αξίες της οικογένειας και της εργασίας» αναγνώρισε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ είχε πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αφρική και το 2009, όταν επισκέφθηκε το Καμερούν και την Αγκόλα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook