Άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς χαρακτήρισε τις «σημερινές φερόμενες δηλώσεις» του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σ. Ντερούζ σε κυριακάτικες εφημερίδες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε δήλωσή του υπαραμύνθηκε την αξιοποίησης της περιουσίας παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αλλά πρόσθεσε ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά δήλωσε ότι «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.

Είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας.

Είναι μια επιλογή που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί απο τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη. Και τις αποφάσεις, για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η Ελληνική κυβέρνηση και ουδείς αλλος.

Γι’ αυτό και οι σημερινές φερόμενες σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς
».

capital.gr