Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, της διοίκησης ΠΑΕ, Ερασιτέχνη και της Επιτροπής Μπάσκετ, όλων των τμημάτων του συλλόγου, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου και εκατοντάδων φιλάθλων ο Εργοτέλης διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κέντρο Palladium στην Ανώπολη.
Την πίτα έκοψαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης. 

Την κοπή της πίτας ακολούθησε η ομιλία του προέδρου Απόστολου Παπουτσάκη, οι χαιρετισμοί του πρώην προέδρου και νυν μέλους του Δ.Σ. Γιώργου Σουλτάτου, του Υπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου, και των βουλευτών Φραγκίσκου Παρασύρη, Μανόλη Κεφαλογιάννη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Το «παρών» έδωσαν και οι βουλευτές Μαρία Σκραφνάκη, Λευτέρης Αυγενάκης και Μιχάλης Κριτσωτάκης, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Περισυνάκης και Νίκος Γιαλυτάκης, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ Χάρης Βαβουρανάκης.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου Απόστολου Παπουτσάκη:
«Είχα πει και την ημέρα που έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της ιστορίας του Εργοτέλη, ότι τέτοιες συγκεντρώσεις, όπως η αποψινή, μας φέρνουν όλους ακόμα πιο κοντά. Σας έχω συνηθίσει στην έκφραση «όλοι μαζί μια γροθιά». Και αυτό που παρατηρώ με χαρά, ικανοποίηση και περηφάνια είναι πως αυτή η γροθιά ολοένα και μεγαλώνει. Και παράλληλα γίνεται πιο σφιχτή. Πιο ισχυρή! Ατσάλινη! 
Ο Εργοτέλης μεγαλώνει και ταυτόχρονα δυναμώνει. Σε όλους τους τομείς. Τόσο οργανωτικά, όσο βέβαια και αγωνιστικά. Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας. Ακόμα και όσοι εθελοτυφλούν αρνούμενοι να παραδεχθούν ότι τούτος ο σύλλογος είναι καμάρι για ολόκληρη την Κρήτη και τον ελληνικό αθλητισμό.

Το 2010 ήταν μια χρονιά που σε αγωνιστικό επίπεδο επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαμε θέσει. Ο Εργοτέλης έχει πλέον καθιερωθεί στη Σούπερ Λίγκα, η ομάδα Νέων Κ17 συμμετείχε στο φάιναλ φορ της Σούπερ Λίγκας, η ομάδα μπάσκετ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κρήτης και πήρε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική, ενώ τα τμήματα της Ακαδημίας μας είχαν εξαιρετικές παρουσίες στα πρωταθλήματα υποδομής.

Για το 2011 ο πήχης μπήκε πιο ψηλά. Και η ομάδα μας μπορεί να τον υπερπηδήσει. Η σημερινή νίκη επί της Καβάλας ανοίγει στην αγαπημένη μας ομάδα το δρόμο που οδηγεί στην Ευρώπη. Η σημερινή νίκη ανοίγει στον Εργοτέλη τον δρόμο της καταξίωσης. Είμαι βέβαιος ότι μέχρι τέλους θα παλέψουμε για μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι εποχές που κάποιοι έβλεπαν τον Εργοτέλη αφ’ υψηλού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτός ο σύλλογος έβλεπε, βλέπει και θα βλέπει πάντα την κορυφή. Είναι φτιαγμένος για πρωταθλητισμό σε ότι και να κάνει. Πρωταθλητισμό στα γήπεδα, πρωταθλητισμό στην κοινωνική προσφορά, πρωταθλητισμό στην ανάπτυξη.  
Επιτρέψτε μου, σε τούτο το σημείο να σταθώ στο γεγονός ότι το 2010 μας αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο. Με την παρουσίαση ενός έργου – ορόσημο στην 81χρονη πλέον ιστορία του Εργοτέλη. Με την παρουσίαση, δηλαδή, του βιβλίου που επιμελήθηκε ο πανεπιστημιακός Γιάννης Ζαϊμάκης. 

Η χρονιά που πέρασε, φίλες και φίλοι, έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία γιατί παραδόθηκε στον κόσμο καταγεγραμμένη η πορεία ενός φιλοπρόοδου σωματείου. Του δικού μας Εργοτέλη. Η αναδρομή στο παρελθόν μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα ακόμα λαμπρότερο μέλλον. Πάντα πιστοί στις ίδιες αξίες του αθλητισμού. Όταν το περασμένο καλοκαίρι μιλούσα για τον στόχο της επτάδας, δεν το έκανα για εντυπωσιασμό. Το πίστευα και κάθε μέρα που περνάει το πιστεύω ακόμα περισσότερο. Το 2011 μπορεί να σηματοδοτήσει την αγωνιστική εκτόξευση του Εργοτέλη. Αυτός ο χρόνος μπορεί να συνοδευτεί από την πρώτη παρουσία της ομάδας μας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 
Το όνομα του Εργοτέλη έχει ήδη περάσει τα ελληνικά σύνορα. Αρχικά, σε οργανωτικό επίπεδο. Αυτός ο σύλλογος δεν ήταν ποτέ κλειστοφοβικός, Ούτε εσωστρεφής. Ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτός σε κάθε πρόκληση που μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο. Η αδελφοποίηση με την Ουτρέχτη, έναν μεγάλο ολλανδικό σύλλογο είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε το όνομα, τη φιλοσοφία και το χαρακτήρα του Εργοτέλη σε όσα το δυνατόν περισσότερα μέρη του κόσμου. Να ανταλλάξουμε απόψεις, τεχνογνωσία, ιδέες και να αναπτύξουμε μια ευρύτερη συνεργασία. 

Έχω τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι από τη μεγάλη προσπάθειά μας δεν περισσεύει κανείς. Και η σημερινή εκδήλωση αυτό αποδεικνύει. ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, διοίκηση, αθλητές προπονητές και φίλαθλοι, πορευόμαστε όλοι μαζί για να ανεβάσουμε τον Εργοτέλη ακόμα ένα επίπεδο. Και κάθε χρόνο τέτοια μέρα να έχουμε κάνει πράξη τους στόχους μας. ια πιο ψηλά, για πιο δυνατά. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους το 2011 να είναι γεμάτο υγεία, ευτυχία και επιτυχίες. Και να κάνουμε όλοι μαζί πραγματικότητα το ευρωπαϊκό ταξίδι. Το ευρωπαϊκό όνειρο».

 Τιμήθηκε ο Γιάννης Ζαϊμάκης


Ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης τίμησε τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Ζαϊμάκη, ο οποίος επιμελήθηκε την καταγραφή του βιβλίου της ιστορίας του Εργοτέλη. Στον Γιάννη Ζαϊμάκη δόθηκε μια πολυτελής ειδική έκδοση του βιβλίου και ένας πάπυρος με τις ευχαριστίες όλων των ανθρώπων του συλλόγου για το τεράστιας σημασίας έργο του.


Βραβεύσεις


Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πίτας, έγιναν βραβεύσεις. Αρχικά, στους αριστούχους μαθητές της ακαδημίας και στους εισαχθέντες στο Πανεπιστήμιο. Αρχικά βραβεύτηκε ο πρώτος σε βαθμολογία μαθητής της ακαδημίας μας, Κώστας Επιτροπάκης, ο δεύτερος Απόστολος Σπανός και η τρίτη Ελευθερία Τριβυζάκη. Στη συνέχεια, βραβείο πήραν οι: Κώστας Πρωτογεράκης, Μανόλης Τζανακάκης, Γιώργος Δασκαλάκης, Νίκος Τσαγκατάκης, Αστρινός Ανδρεαδάκης, Βαλεντίνα Καραγεωργίου, Νίκος Τζανάκης, Γιάννης Καλπακίδης, Βαγγέλης Ανυφαντάκης, Αλέξανδρος Μιχελιδάκης, Βίκτωρας Βαρκαράκης, Χάρης Βαβουρανάκης, Μανόλης Κοκκινάκης, Στέλιος Χιωτέλης, Μανόλης Μαυρομανωλάκης, Κώστας Νοδαράκης, Νίκος Μαστοράκης, Στέλιος Καλογιαννάκης, Γρηγόρης Χρυσός, Ανδρέας Παπαδογιαννάκης, Τίτος Ράπτης, Χρήστος Σκάνδαλος, Πάρης Ζαϊμης, Νίκος Καρουζάκης, Παντελής Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος Κοκολάκης, Αλέξης Παραδουλάκης, Ελένη Μπαρκάτσα, Δήμητρα Γαϊτάνου, Γιώργος Αντωνογιαννάκης, Μάριος Γαβαλετάκης, Νίκος Πατραμάνης, Γιάννης Σαμαριτάκης, Αντώνης Θεοδωρομανολάκης και Γιώργος Γιακανίκης. 

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών μεταλλίων στους νεαρούς αθλητές όλων των τμημάτων της Ακαδημίας του Εργοτέλη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook