Ο Ηλίας Ψινάκης σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θέλει να αποχωρήσει από το show... αλλά και για το κόστος των  επεισοδιών που όπως λέει και ο ίδιος γίνονται με "μύξες και σάλια", λόγω κρίσης! O Γιώργος Μέρλος δίνει την δική του πινελία και μιλάει για την πρώτη του τηλεοπτική εμπειρία!

Ηλίας Ψινάκης

Eίστε χαρούμενος φέτος με την εκπομπή στην οποία συμμετέχετε;

Καθόλου. Είμαι τραγικά δυστυχισμένος..

Τι δεν σας αρέσει;

Μπήκα σε αυτή την περιπέτεια γιατί είναι ένα καινούργιο concept και είχα ενθουσιαστεί από το  αντίστοιχο αμερικανικό. Οι Αμερικανοί ξεκινούν την προετοιμασία κάθε επεισοδίου έξι μήνες πρίν  και ξοδεύουν εκαντοντάδες χιλιάδες δολάρια για καθένα από αυτά. Εμείς, λόγω κρίσης, αυτά τα επεισόδια τα κάνουμε με μύξες και με σάλια. Επίσης έχω τεράστια κόντρα με την παραγωγή, οπότε αυτό τα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Η παραγωγή θέλει να κάνει αντιγραφή του αμερικανικού με μηδέν λεφτά, κάτι το οποίο καταλαβαίνω αφού κανένας δεν έχει λεφτά αυτή την περίοδο. Είμαστε οι Fab5, ο καθένας με τον τύπο του και μπορούμε να χαρίσουμε γέλιο στον κόσμο χωρίς λεφτά. Χρειάζεται, όμως, και λίγο έμπνευση. Δεν είναι ωραίο να είμαστε αγκιστρωμένοι στο αμερικανικό concept. Και κάπου εκεί αρχίζει ο εμφύλιος.

O εμφύλιος έχει σχέση μόνο με τους συνεργάτες σας πίσω από τις κάμερες η και με τους υπόλοιπους από το Fab5;

Και τα δύο ισχύουν. Εγώ ξέρω από τηλεόραση, ενώ άλλοι όχι., οπότε με τους υπόλοιπους έχουμε διάσταση απόψεων. Αυτό, όμως, ξεπερνιέται πολύ ε'υκολα γιατί αναγνωρίζω ότι ο καθένας είναι ο καλύτερος στον τομέα που και προχωράμε.

Με ποιον από τους υπόλοιπους έχετε μεγαλύτερη κόντρα;

Με τον Σαμαρά..

Σας ρωτάω για να σταματήσουν οι φήμες:ποιο είναι το πρόβλημα με τον Τρύφωνα;

'Εχουμε διάσταση απόψεων. Αναγνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ καλός και ότι φέρνει πολλή τηλεθέαση, αλλά διαφωνούμε σε πολλά πράγματα.

Και ποιο είναι το πρόβλημα με την παραγωγή;

Είμαι στο παρατσάκ  για να εγκαταλείψω το show! Και όχι μόνο εγώ, Θα πάρω και τον Μέρλο μαζί μου, ο οποίος είναι υπ΄ευθύνη μου εκεί. Όλο αυτό είναι μια αηδία και ντρέπομαι που συμμετέχω. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν 50 οικογένειες που ζουν από αυτό. Οπότε δεν μπορώ να τους παρατήσω και να φύγω. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα  για να καταλάβεις ποια είναι η κόντρα μου με τους ανθρώπους που δουλεύουν πίσω από τις κάμερες. Πριν από λίγο καιρό είχαμε αίτηση από τον Γιάννη Φλωρινιώτη να έρθει στην εκπομπή για να τον αλλάξουμε. Πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και το ζήτησε. Εδώ θέλω να σου κάνω μια παρένθεση: τις δεκαετίες του 70΄και '80 ήταν μεγάλη βεντέτα ο σον σον Φλωρινιώτης. Εγώ πήγαινα με τη Βουγιουκλάκη να τον δω. Ο κόσμος περίμενε σε ουρές για να μπει και μόνο αυτή την φορά μπόρεσα να κλείσω τραπέζι. Όταν αυτός ο άνθρωπος ζητάει τη βοήθεια των FAB5 για να αλλάξει look και στυλ και το κανάλι το απαγορεύει επειδή το concept λέει να συμμετέχουν μόνο άσχετοι, το βρίσκω άκρως ρατσιστικό και επιεικώς ανεπίτρεπτο. Ο κάθε άνθρωπος, είτε επώνυμος είτε όχι, έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να αλλάξει την εικόνα του, το σπίτι του, τη ζωή του. Αυτό είναι το casus belli για να μένα..

 Πώς σου φαίνεται ο Λάκης Γαβαλάς στην εκπομπή;

Είναι πολύ αξιοπρεπής. Εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα σε προσωπικό και επαγγελαμτικό επίπεδο κι όμως τα αντιμετωπίζει με τρομερή αξιοπρέπεια. Έχει πάρα πολύ χιούμορ και τον εκτιμώ αφάνταστα...

Τι θα απαντούσατε σε κάποιους τηλεθεατές οι οποίοι λένε ότι τους ενοχλεί να παρακολουθούν στην τηλεόραση μια εκπομπή όπου συμμετέχουν γκέι;

Από τη δική τους οπτική γωνία έχουν απόλυτο δίκιο. Οποιος δεν το γουστάρει έχει κάθε δικαίωμα να αλλάξει κανάλι. Μπορούν  την ίδια στιγμή να παρακολουθήσουν το τούρκικο η το show της Βίσση. Επίσης δεν είναι και οι πέντε γκέι! απ΄ότι ξέρω είναι οι δύομιση. 

Θα γίνει φέτος το Ελλάδα έχεις ταλέντο; Θα είστε στην κριτική επιτροπή;

 Ελπίζω να γίνει για δύο λόγους: για να κάτσω δίπλα στη θεά( σ.σ: Βαγγέλης Περρής) και για είμαι σε κάτι που απολαμβάνω περισσότερο από αυτό που κάνω τώρα. Η που θα περάσει το βέτο μου ή που θα εγκαταλείψω σύντομα.Γιώργος Μέρλος

Πώς σας φάνηκε η πρώτη σας τηλεοπτική απόπειρα; Σας άρεσεη εκπομπή;

Οσον αφορά στην εκπομπή, θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός. Θα προτιμούσα το δέσιμο της εκπομπής να ήταν πιο σφιχτό, θα ήθελα να είχα μεγαλύτερη ταχύτητα και πιστεύω ότι υπάρχουν  πολλά πράγματα  που πρέπει να διορθωνούν.  Και δεν  σου μιλάω ως ειδικός γιατί δεν γνωρίζω τεχνικές λεπτομέριες . Σου μιλάω ως τηλεθεατής και συμμετέχων σε αυτό το project. Θεωρώ ότι έχουμε να δώσουμε και άλλα πράγματα στη συνέχεια των γυρισμάτων . Είναι ένα concept που για πρώτη φορά  το βλέπουμε στην Ελλάδα και εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο σε ό,τι αφορά την αποδοχή του από τον κόσμο. Στην περίοδο που διανύουμε, όπου είναι πολύ αμφίβολο το αν θα φανεί φωσ στο τούνελ. μαι εκπομπή σαν κι αυτή θα μπορούσε να δώσει λίγη χαρά και όχι μια τόση βαθυστόχαστη διασκέδαση. Θεωρώ ότι είμαστε  άτομα ικανά να κάνουμε μια εκπομπή με χιούμορ που δεν προσβάλλει κανέναν. Είναι πολύ εύκολο να πατήσεις τον κάλο τοτ απέναντι για να κάνει " αχ" και να γελάσουμε, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο μας. Μέσα από αυτό το τρελοκομείο που βλέπετε μπορεί να βγει κάτι ουσιαστικό στο τέλος της ημέρας.

Ήσασταν ή είστε προετοιμασμένος για τις κριτικές που θα ακολουθήσουν από δω και πέρα...

Είναι δεδομένο και σαφές ότι ακούγονται από ένα κανάλι διάφορα σχόλια, είτε θετικά είτε αρνητικά, ανεξαρτήτως του πως εσύ θα το επεξεργαστείς, αυτό είναι επικοινωνία. Σιγά-σιγά, λοιπόν, κάνεις στην άκρη   αυτό το συναίσθημα που θα σε έκανε να πάρεις τηλέφωνο να ζητήσεις τα ρέστα και κατλαβαίνεις ότι πολύ απλά έτσι λειτουργεί το σύστημα. Μια μέρα θα ακούσω καλά και μια άλλη θ΄ακούσω άσχημα


(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Δέσποινα Καμπούρη)