Ο λαοφιλής Βραζιλιάνος πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, 66 ετών σήμερα, ξύρισε τα μαλλιά και το μούσι του, σήμα κατατεθέν, πριν ξεκινήσει τον επόμενο γύρο χημειοθεραπείας για καρκίνο του λάρυγγα. Το Ινστιτούτο Λούλα δημοσιοποίησε φωτογραφίες που δείχνουν την σύζυγό του Μαρίζα Λετίσια επί τω έργω.

Οι γιατροί του Λούλα ντα Σίλβα δηλώνουν αισιόδοξοι για την ανάκαμψη του πρώην προέδρου της Βραζιλίας , που παρέδωσε τα ηνία πέρυσι έπειτα από δύο θητείες και με τη δημοτικότητά του στα ύψη.

Έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο χημειοθεραπείας χωρίς να υπάρξουν επιπλοκές· πρόκειται να ακολουθήσουν άλλοι τρεις γύροι έως τα τέλη του έτους και στη συνέχεια ο Λούλα ντα Σίλβα θα υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία.

Η διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο του λάρυγγα σόκαρε τον περασμένο μήνα τη Βραζιλία.

Πρώην συνδικαλιστής, ο Λούλα έγινε ο πρώτος αριστερός ηγέτης της Βραζιλίας όταν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος το 2002. Εξελέγη εκ νέου το 2006, ωστόσο το Σύνταγμα της χώρας τον εμπόδισε να θέσει και και πάλι υποψηφιότητα το 2010.

Κυρίως λόγω της οικονομικής ανάπτυξης στα χρόνια της ηγεσίας του, ο Λούλα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Τον Μάρτιο του 2010, η είδηση ότι ο πρώην πρόεδρος έκοψε το κάπνισμα έπειτα από 50 χρόνια ήταν πρωτοσέλιδο στα μέσα της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook