Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν είναι πιθανό, εδώ και πολλά χρόνια, να έχει προμηθεύσει με οβίδες χημικών το καθεστώς Καντάφι, γράφει η εφημερίδα Washington Post στο χθεσινό της φύλλο.

Οι οβίδες αυτές, τις οποίες ο λιβυκός στρατός είχε γεμίσει με αέριο μουστάρδας, βρέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κεντρική Λιβύη, επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη Αμερικανούς και Λίβυους αξιωματούχους.

«Είμαστε σχεδόν σίγουροι», ότι αυτές οι οβίδες κατασκευάστηκαν στο Ιράν, τόνισε αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι κατηγορίες αυτές διατυπώνονται την ίδια ώρα που η ένταση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κλιμακώνονται.

Την Παρασκευή, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας υιοθέτησε απόφαση με την οποία ζητεί μεγαλύτερη συνεργασία του Ιράν για το θέμα των πυρηνικών του.

Ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο δημοσιοποίησε ένα μακρύ κατάλογο αξιόπιστων στοιχείων που δείχνουν ότι το Ιράν εργαζόταν για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook