Σε απόγνωση βρίσκονται καταναλωτές και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στην Κρήτη λόγω των υψηλών τιμών σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνες με αποτέλεσμα αφενός οι καταναλωτές να μην μπορούν να βάλουν ούτε βενζίνη στα οχήματα τους ούτε πετρέλαια στα σπίτια τους, αφετέρου δε, οι πρατηριούχοι, λόγω της οικονομικής ασφυξίας να μη μπορούν να προμηθευτούν και να διαθέσουν όλα τα είδη των καυσίμων από τα πρατήρια τους.

Όπως δηλώνει στο Flashnews.gr, ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Έμπορων Υγρών Καυσίμων κ. Βαγγέλης Κώτσος, αυτή τη στιγμή, \”οι τιμές είναι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα καθώς το πετρέλαιο το λίτρο κοστίζει περισσότερο από ένα ευρώ, τιμή σε σύγκριση με πέρυσι υψηλότερη κατά 35% , ενώ η Βενζίνη φθάνει το 1, 70 ευρώ.

Μάλιστα αρκετά είναι τα πρατήρια στην Κρήτη σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50% όπως σημειώνει ο κ. Κώτσος που δεν διαθέτουν όλα τα είδη των καυσίμων καθώς πλέον η προμήθεια γίνεται σε μετρητά.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης όπως επισημαίνει ο κ. Κώτσος , αυτή σε σύγκριση με πέρυσι έχει μειωθεί κατά 40%.

Πλέον τονίζει ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Έμπορων Υγρών Καυσίμων αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στα όρια τους,  τους πρατηριούχους που τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν τη στάση τους ενώ θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο αντίδρασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook