Την ανάγκη διασφάλισης της σωστής λειτουργίας της μεταβατικής κυβέρνησης τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για την «επόμενη ημέρα», ο κ. Γερουλάνος είπε ότι δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Γ.Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με στελέχη του κόμματος θα βοηθήσουν τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει ο τέως πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Πολιτισμού επέμεινε ότι αυτό που προέχει είναι να καθοριστεί η πλατφόρμα με την οποία θα μετάσχει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

«Όσο μιλάμε για πρόσωπα σταματάμε να μιλάμε για αυτό που έχει ουσία αυτή τη στιγμή» σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις επόμενες εκλογές με ιδέες τις οποίες είχαμε το 1980, το 2000 ή το 2010. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μία επανασύνδεση της ατζέντας του ΠΑΣΟΚ με την ατζέντα της κοινωνίας» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι αυτό θα είναι μια λύση που ουσιαστικά θα λέει ότι «θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

«Δεν είμαι βέβαιος ότι ένα τέτοιο πράγμα θα λειτουργήσει, παρά μόνο εάν οι κανόνες συμβίωσης είναι πάρα πολύ καθαροί» τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook