Απάντηση σε όσα φέρεται να έχει πει ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης για το ΕΠΑΜ Χανίων δίνει με ανακοίνωση του το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων οτι στην αντιπαράθεση αυτή ο κ. Γρυσπολάκης \”έχει προβεί κατά καιρούς σε στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση ανθρώπων και συλλογικοτήτων (έφτασε να κατηγορεί το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για διακίνηση ναρκωτικών!), αλλά τελευταία και ενός ολόκληρου πολιτικού κινήματος, ισχυριζόμενος ότι ανακοίνωση του ΕΠΑΜ προσομοιάζει σε διακήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης!\”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΕΠΑΜ αναφέρει:

\”Ο κ. Ι. Γρυσπολάκης, πρώην παράνομος πρύτανης (πραξικοπηματικά εκλεγμένος με κλεμμένες κάλπες)) του Πολυτεχνείου Κρήτης ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της πανεπιστημιακής του ζωής σε διοικητικές θέσεις και αξιώματα, θα μείνει στην ιστορία για τις γνωστές στο πανελλήνιο πραξικοπηματικές και αυταρχικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ώστε να αναρριχηθεί και να παραμείνει με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο και μέσο στην εξουσία.

Άνθρωπος που έχει περιηγηθεί όλο το πολιτικό και ιδεολογικό φάσμα (από την κομμουνιστική αριστερά μέχρι τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό), κόλακας κάθε εξουσίας, παραμένει πιστός σε μία μόνο αρχή: στη μανία για εξουσία και προβολή.

Εξυπηρετεί εκείνους τους κύκλους που θέλουν την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που απεργάζονται την κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη μετατροπή των Δημοσίων Α.Ε.Ι. σε ιδιωτικών προτύπων Α.Ε. Επιδιώκει, με την κατ\’ ευφημισμό “αριστεία”, την επιβολή στο Πολυτεχνείο ενός καθεστώτος μονοφωνίας υποτακτικών, όπου θα ποινικοποιείται εκ προοιμίου η κάθε διαφωνία.

Με την αυταρχική του στάση και ενέργειες έχει υπονομεύσει ανεπανόρθωτα τη σχέση του ως παιδαγωγός με τη νεολαία (δεν δίστασε, μάλιστα, να καλέσει ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών του), επιδιώκοντας την ακραία αντιπαράθεση με το πανεπιστημιακό κίνημα που αντιτίθεται στην κατάργηση της δημόσιας, δημοκρατικής και δωρεάν παιδείας για το λαό.

 Στην αντιπαράθεσή του αυτή, έχει προβεί κατά καιρούς σε στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση ανθρώπων και συλλογικοτήτων (έφτασε να κατηγορεί το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για διακίνηση ναρκωτικών!), αλλά τελευταία και ενός ολόκληρου πολιτικού κινήματος, ισχυριζόμενος ότι ανακοίνωση του ΕΠΑΜ προσομοιάζει σε διακήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης! Επιπλέον, σε αναφορά του στην Πρυτανεία (15.11.11), κατονομάζει προσωπικά τον πανεπιστημιακό Δημήτρη Πατέλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ, ως ένοχο για σύσταση «ομάδας κρούσης» και «ηθικό αυτουργό» «για οποιαδήποτε βιαιοπραγία ήθελε συμβεί εις βάρος του ή εις βάρος άλλων» και διαδίδει συστηματικά αυτές τις συκοφαντίες στα Μ.Μ.Ε.

Εμείς, ως Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, είμαστε ένα πολιτικό κίνημα αλληλεγγύης και συλλογικού αγώνα για την άρνηση πληρωμής του ληστρικού χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους, υπέρ της εξόδου από το ευρώ, υπέρ της δημιουργίας μιας νέας Εθνικής Οικονομίας, με δήμευση των τραπεζών, αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων και ανάκτηση του στρατηγικού ελέγχου με λαϊκή κυριαρχία και αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το ΕΠΑΜ έχει ως στόχο του την επανεγκαθίδρυση πλέον μιας αυθεντικής Δημοκρατίας, ελεύθερης από τα δεσμά του άξονα Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. , τους εγκάθετους εκπροσώπους του και το διορισμένο από τους ίδιους διεθνή τραπεζίτη «πρωθυπουργό».

Το ΕΠΑΜ δημιουργήθηκε από τον αγανακτισμένο λαό, για να ανατρέψει το καθεστώς κατοχής, δικτατορίας και τρομοκρατίας των τοκογλύφων. Εμφορείται από δημοκρατικές ιδέες, αποτελείται από ανθρώπους κάθε τάξης και κάθε πολιτικής ιδεολογίας ή κομματικής τοποθέτησης και έχει συγκεκριμένους στόχους και προτάσεις για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Η διάσωση της χώρας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον λαό στον «γύψο» ούτε με οικουμενικές και υπερκομματικές κυβερνήσεις εκφασισμού της πολιτικής ζωής, καταπάτησης του ασύλου και επιβολής καθεστώτος επιτροπείας στο Πανεπιστήμιο.

 Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί περισσότερη, βαθύτερη και όχι λιγότερη δημοκρατία και ελευθερία. Απαιτεί τον λαό, τη νεολαία διαρκώς στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων. Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό παρόντα σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων, από την κεντρική διοίκηση ως τις γειτονιές και τα Πανεπιστήμια, και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας. Απαιτεί δημοκρατική και ελεύθερη επιστήμη και παιδεία, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και όχι των κερδοσκόπων.

Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να γίνει αφεντικό στον τόπο του, σε όλα τα Ιδρύματα και τους θεσμούς, να οικοδομήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα βασίζεται παντού σε μια λαϊκή αντιπροσώπευση με αιρετότητα από τα ανώτερα ως τα κατώτερα όργανα, δεσμευτική εντολή, διαρκή έλεγχο από τα κάτω, υποχρεωτική λογοδοσία των αιρετών εντεταλμένων προς τους εκλογείς τους, ανακλητότητα με κάθε αθέτηση εντολής, περιορισμένη θητεία, θέσπιση της εκ περιτροπής εναλλαγής σε αξιώματα-λειτουργίες.

Η λογοδοσία για τα ανομήματα των κυβερνώντων και των συνεργατών τους, φυσικών και νομικών προσώπων, διεφθαρμένων λειτουργών, καταχραστών εξουσίας κ.ο.κ. θα είναι πράξη δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Να δημευθεί άμεσα και υπέρ του δημοσίου το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων όσων φυσικών και νομικών προσώπων έχουν ανάμιξη στη διασπάθιση δημοσίων πόρων, αλλά και στην εσχάτη προδοσία που έχει διαπραχθεί εναντίον του λαού και της χώρας με την επιβολή του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης.

Στα πλαίσια αυτά, το ΕΠΑΜ επ\’ ουδενί λόγω δεν συντάσσεται με αυθαίρετες ατομικές πράξεις βίας και αυτοδικίας κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ασφάλειας ατόμων, όσο αντιλαϊκές πρακτικές κι αν έχουν υιοθετήσει αυτά.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook