Αγώνα δρόμου κάνει ο Δήμος Γόρτυνας προκειμένου να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την κατασκευή του νέου κτιρίου του Γενικού Λυκείου Ασημίου και το έργο να παραδοθεί εμπρόθεσμα για χρήση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα τα βασικά αγκάθια που απειλούν την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, που αφορά την κατασκευή τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, είναι δυο. Το πρώτο σχετίζεται με την σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο αποχέτευσης και το δεύτερο με την έλλειψη χρημάτων προκειμένου να τοποθετηθούν κουφώματα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ξυλούρης σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα, η απαιτούμενη μελέτη για τη κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και της σύνδεσής του με το κεντρικό σύστημα που υπάρχει στο Ασήμι, έχει ήδη εκπονηθεί και τις επόμενες ημέρες η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην ανάθεση του έργου.

«Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η επίλυση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Γόρτυνας. Έτσι ήδη έχουμε λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν άμεσα και τα προβλήματα που προέκυψαν με το νέο κτίριο στο Λύκειο Ασημίου ώστε να μην έχουμε καθυστέρηση στην παράδοση του έργου. Αν όλα πάνε καλά το νέο κτιριακό συγκρότημα θα παραδοθεί προς χρήση μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο αρχές του 2012.

Έχουμε μια μελέτη στα χέρια μας η οποία προβλέπει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους περίπου 150 μέτρων ώστε να συνδεθεί το σχολείου με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο του Ασημίου.

Η ανάθεση του έργου θα γίνει με απευθείας ανάθεση και αισιοδοξούμε πως σύντομα ο εργολάβος θα πιάσει δουλειά για να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά τώρα το θέμα με τα κουφώματα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια που είναι φορέας υλοποίησης του έργου, μετά την κατάργηση των Νομαρχιών.

Θα έρθουμε σε επαφή με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και τον ανάδοχο του έργου προκειμένου να τους πιέσουμε να αναζητήσουν λύση και το έργο να παραδοθεί πλήρες, χωρίς εκκρεμότητες. Αισιοδοξώ πως και γι’ αυτό το θέμα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυλούρης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook