Κινητοποίηση έγινε πριν λίγη ώρα από το ΠΑΜΕ που σε συνεργασία με τη λαϊκή επιτροπή Αλικαρνασσού και την επιτροπή Μαλεβυζίου επανασύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι ενός ζευγαριού στην περιοχή της Χρυσοπηγής που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ αποφάσισαν, όπως δημοσίευσε η neakriti.gr, να διακόψουν την ηλεκτροδότηση από την Παρασκευή καθώς το ζευγάρι αδυνατούσε να εξοφλήσει το λογαριασμό του ρεύματος παρά την ρύθμιση που είχε κάνει.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ επανασύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι όπου είναι απαραίτητη ιατρική συσκευή υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο σε γειτονιές του Ηράκλειου, όσο και των Χανίων αλλά και άλλων πόλεων της Ελλάδας, έχουν δημιουργηθεί ομάδες περιφρούρησης από πολίτες με σκοπό να αποτρέψουν περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να πληρώσουν το \”χαράτσι\”.

2000 υπογραφές στα Χανιά για το «χαράτσι» στη ΔΕΗ

Νωρίτερα στα Χανιά το πρωί, περισσότερες από 2000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν μέσα σε δύο ημέρες , από πολίτες που πλαισιώνουν κίνημα, τα μέλη του οποίου δηλώνουν αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλους της ΔΕΗ.

Το σύνολο των υπογραφών, μαζί με αυτές που θα συγκεντρωθούν την Τρίτη έξω από το Δημαρχείο, θα κατατεθούν στις 4 το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας από το σώμα να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook