Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι οι ημέρες του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία είναι μετρημένες υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να παραμείνει στην εξουσία «με άρματα μάχης και με κανόνια».

«Θα έρθει η μέρα που θα φύγεις κι εσύ», είπε ο Ερντογάν μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων στη διάρκεια ενός διεθνούς φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη και απευθυνόμενος στον αρχηγό του συριακού κράτους.

Ο Ερντογάν επέκρινε τις τελευταίες δηλώσεις του Άσαντ ο οποίος δήλωσε ότι είναι «εντελώς» έτοιμος να πολεμήσει και να πεθάνει, αν πρόκειται να αντιμετωπίσει ξένες δυνάμεις, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες από τη βρετανική εφημερίδα «Σάντεϊ Τάιμς».

«Κάποιος εμφανίζεται και λέει ότι είναι έτοιμος να πεθάνει», υπογράμμισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Θα πολεμήσεις εναντίον ποίου; Θα πολεμήσεις τον μουσουλμάνο αδελφό σου τον οποίο κυβερνάς;\”

Ο Ερντογάν κατήγγειλε και πάλι την καταστολή που ασκεί το συριακό καθεστώς εναντίον του κινήματος αμφισβήτησης στη Συρία και η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους. «Δεν μπορούμε επ\’ ουδενί να θεωρήσουμε ανθρώπινη τη χρήση αρμάτων μάχης, κανονιών και όπλων εναντίον αυτών που ζητούν δικαιώματα και μια πιο ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook