Μαχητές των φυλών έχουν αιχμαλωτίσει και κρατούν ομήρους τουλάχιστον 300 στρατιωτικούς στην διάρκεια μαχών στις οποίες σκοτώθηκαν επτά άνδρες των ένοπλων φυλών, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση στην Υεμένη.

Μέλη των φυλών στην περιοχή Αρχάμπ στη Σαναά κατέλαβαν το στρατόπεδο της 63ης ταξιαρχίας της επίλεκτης Ρεπουμπλικανικής Φρουράς έπειτα από σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις που διήρκεσαν μήνες. Τουλάχιστον 40 μέλη των φυλών τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ πολλοί στρατιώτες της ταξιαρχίας σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι διέφυγαν, όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mareb Press.

Το Σάββατο χιλιάδες άνδρες που ανήκουν στη Ρεπουμπλικανική Φρουρά, τις ειδικές δυνάμεις και το κύριο σώμα των ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στη λαϊκή εξέγερση στην Υεμένη. Της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς ηγείται ο γιος του προέδρου \’Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, \’Αχμεντ. Ο Σάλεχ, που κυβερνά την Υεμένη επί 33 χρόνια, ως τώρα αντιστέκεται στις εγχώριες και διεθνείς πιέσεις να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook