Το ζήτημα της ταχείας εκδίκασης των φορολογικών υποθέσεων και της είσπραξης των φόρων από τους μεγαλο-οφειλέτες έθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη με σχετική ερώτηση που προσυπογράφουν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Διαπιστώνοντας ότι οι προσπάθειες επίσπευσης που έχουν ήδη καταβληθεί δεν φαίνεται να αποδίδουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, η κυρία Κουρουπάκη και οι συνάδελφοί της ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στη θεσμοθέτηση της ταχείας εκδίκασης φορολογικών υποθέσεων εντός της προθεσμίας πέντε μηνών για την είσπραξη οφειλόμενων φόρων από μεγαλο-οφειλέτες.

Υπογραμμίζοντας ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η επιτυχία των λαμβανόμενων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής προϋποθέτει δίκαιο επιμερισμό των βαρών μεταξύ των φορολογούμενων ενώ η προάσπιση των αρχών της δίκαιης δίκης πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν την ανάγκη του κατεπείγοντος των εισπράξεων και την εξυπηρέτηση ενός μείζονος, σήμερα, δημόσιου και εθνικού συμφέροντος, τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα προς τους κ.κ. Υπουργούς :

– Σε τι ποσά ανέρχονται οι οφειλόμενοι φόροι, που εκκρεμούν μέχρι σήμερα στα δικαστήρια;

– Προτίθεστε να νομοθετήσετε την κατά προτεραιότητα εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων, τουλάχιστον αυτών που αφορούν σε σημαντικά ποσά οφειλόμενων φόρων, λ.χ. άνω των 150.000 ευρώ,  εντός αποκλειστικής προθεσμίας 5 μηνών;

– Τι άλλα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ταχεία εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων και για την άμεση είσπραξη των αντίστοιχων οφειλόμενων φόρων; 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook