Εκστρατεία προώθησης των ελληνικών προϊόντων στην Αυστραλία -και κυρίως τροφίμων και ποτών- διεξάγει ο ομογενής πρώην υπουργός, νυν βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Γιάννης Πανταζόπουλος.

\’Στην Αυστραλία\’, λέει ο κ. Πανταζόπουλος, \’εισάγονται πολλά ελληνικά τρόφιμα και ποτά.
Είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές. Πρέπει να γίνει συνήθεια σε όλους μας να τα αγοράζουμε\’.

Όπως εξηγεί ο κ. Πανταζόπουλος, σήμερα η Ελλάδα διέρχεται μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσής της είναι να προτιμούν οι ομογενείς τα ελληνικά προϊόντα. \’Έτσι θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα εισρέει συνάλλαγμα στη χώρα αλλά και θα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας ενώ θα ενισχύεται και η αγροτική παραγωγή\’.

Ο κ. Πανταζόπουλος υπογραμμίζει όμως ότι δεν είναι μόνο \’συναισθηματικοί οι λόγοι\’ για την προτίμηση ελληνικών προϊόντων. \’Είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές\’ λέει και προσθέτει: \’Η εξάπλωση των ελληνικών προϊόντων δημιουργεί και ένα αίσθημα υπερηφάνειας στις νέες γενιές. Χαίρονται να βρίσκουν ελληνικά προϊόντα παντού και να τα συστήνουν στους μη-Έλληνες φίλους τους\’.

Ο κ. Πανταζόπουλος λέει ότι φέτος τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι στόχος όλων να έχουν ελληνικά τρόφιμα και ποτά στα γιορτινά τους τραπέζια και στα πάρτι. \’Τα ελληνικά εστιατόρια πρέπει να προωθούν, επίσης, τα ελληνικά προϊόντα\’ τονίζει και καλεί τους ομογενείς: Να ζητούν ελληνικά προϊόντα από τα ελληνικά καταστήματα και εστιατόρια. Να απαιτούν και από τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ να έχουν στα ράφια τους ελληνικά προϊόντα.

Να τα συστήνουν οι ομογενείς και στους μη-Έλληνες. \’Όσο περισσότερο αυξήσουμε την κατανάλωσή τους τόσο μεγαλύτερο το κέρδος για την Ελλάδα και για μας\’, είπε ο κ. Πανταζόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook