Στην ύπαρξη συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των πολιτών, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε παραγωγική και χρήσιμη τη συνάντηση με τον Πορτογάλο πρόεδρο της Κομισιόν, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία που έχει το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει ευρύτερη συναίνεση για την ανάγκη η χώρα να πετύχει τους στόχους της και να μείνει στο ευρώ.

Όσο για τη δική του κυβέρνηση, τόνισε ότι έχει προγραμματίσει δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ότι αν πετύχει στους στόχους της, θα έχει θέσει σημαντικές βάσεις για την επόμενη κυβέρνηση.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος της Κομισιόν από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου υπήρξε συναίνεση.

Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αρκεί και η Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Ο κ. Παπαδήμος αναλαμβάνει έναν Ηράκλειο Αθλο, αλλά έχει τις ικανότητες να τα καταφέρει» κατέληξε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις εγγυήσεις των πολιτικών αρχηγών που ζητεί η Κομισιόν, ο κ. Παπαδήμος είπε αρχικά ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εγγυήσεις και μέσω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στη Βουλή.

Ωστόσο, τόνισε ότι είναι σημαντικό να δωθούν έγγραφες εγγυήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι εναπόκειται στους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα το πράξουν.

* Σχολιάζοντας τη συνάντηση Παπαδήμου-Μπαρόζο, το ΚΚΕ σημειώνει: «Το δίδυμο Παπαδήμου – Μπαρόζο επανέλαβε τον ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού, ενώ απέφυγαν να τοποθετηθούν για τις εξελίξεις στην ΕΕ που αποκαλύπτουν πόσο μεγάλα παραμύθια ήταν όσα έλεγαν και αυτοί και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου περί της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας που οδηγούν στην «ευημερία των λαών, τη σύγκλιση και τη σταθερή ανάπτυξη».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook