Το κυβερνών ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο στην Αίγυπτο εξετάζει, εάν και κατά πόσον θα αποδεχθεί την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης που του υποβλήθηκε χθες Κυριακή, μετά τις βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε αστυνομικούς και στρατονόμους και διαδηλωτές, είπε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση σήμερα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμεντ Χεγκάζι είπε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες περιστάσεις, που περνά η χώρα την τρέχουσα περίοδο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της πλήρως, έως ότου ληφθεί μια απόφαση σχετικά με την παραίτησή της», όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Το βασικό νεκροτομείο του Καΐρου, στο νοσοκομείο Ζάιναμ, έχει παραλάβει 33 σορούς ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας, είπαν ιατρικές πηγές σήμερα, Δευτέρα.

Οι πηγές αυτές, που ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, είπαν ότι το νεκροτομείο είναι ο κύριος προορισμός των σορών των νεκρών. Κατά τις ίδιες πηγές τα περισσότερα πτώματα φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Προηγουμένως το υπουργείο Υγείας είχε αναφέρει πως σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων δύο το Σάββατο, ενός στο Κάιρο και ενός στην Αλεξάνδρεια. Οι υπόλοιποι -τουλάχιστον- 20 σκοτώθηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή και σήμερα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.500 τραυματίες.

Στο μεταξύ ο στρατός της Αιγύπτου διέψευσε σήμερα ότι επενέβη στους δρόμους στο κέντρο του Καΐρου για να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την πλατεία Ταχρίρ, λέγοντας πως η επιχείρησή του είχε στόχο να προστατευθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία και η στρατιωτική αστυνομία ενεπλάκη με τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και ρόπαλα χθες (Κυριακή) στην πλατεία, τη δεύτερη ημέρα της βίας που μαίνεται ενώ απομένουν ελάχιστες ημέρες ως τις βουλευτικές εκλογές, τις πρώτες μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο. Η εκλογική διαδικασία είναι προγραμματισμένο να αρχίσει την 28η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook