Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), ο Δανός, Πουλ Νίρουπ Ράσμουσεν, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, πως θα υποβάλει την παραίτησή του ως το τέλος της εβδομάδας, μια απόφαση την οποία γνωστοποιεί την επομένη της βαριάς ήττας των σοσιαλιστών στην Ισπανία.

«Ανακοινώνω πως μετά το συνέδριο του ΕΣΚ (θα διεξαχθεί από τις 24 ως τις 26 Νοεμβρίου), θα αποχωρήσω από τη θέση μου ως προέδρου του ΕΣΚ. Όλα έχουν το χρόνο τους. Για μένα, ήρθε ο καιρός να αρχίσω ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου», αναφέρει ο Ράσμουσεν σε ανακοίνωση του.

Ο Ράσμουσεν έχει δηλώσει πως θέλει να αφοσιωθεί περισσότερο στην οικογένειά του.

Μολονότι δεν κάνει αναφορά στο θέμα αυτό, η ανακοίνωση της παραίτησης του Ράσμουσεν γίνεται την επομένη της βαριάς ήττας των σοσιαλιστών στην Ισπανία, έπειτα από εκείνη των Εργατικών στη Βρετανία και αυτή των σοσιαλιστών στην Πορτογαλία. Στην Ελλάδα, ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου χρειάστηκε επίσης πρόσφατα να παραιτηθεί για να παραχωρήσει τη θέση του στον «τεχνοκράτη» Λουκά Παπαδήμο.

Πρώην πρωθυπουργός της Δανίας, μιας από τις λίγες χώρες της ΕΕ όπου οι σοσιαλιστές επέστρεψαν πρόσφατα στην εξουσία σε βάρος των συντηρητικών, ο Ράσμουσεν ήταν πρόεδρος του ΕΣΚ από τον Απρίλιο του 2004.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συνασπίζει τα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα της Ευρώπης. Η πολιτική ομάδα του είναι η δεύτερη σε μέγεθος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 185 βουλευτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook