Τους τελευταίους μήνες οι υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Ιεράπετρας, λειτουργούν μόνο με δύο υπαλλήλους. Η αναμονή των πολιτών που επισκέπτονται τον ΟΑΕΔ είναι μεγάλη και η εξυπηρέτησή τους γίνεται με δυσκολία.

Σε επικοινωνία που έγινε με τον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης του ΟΑΕΔ Κο Παπαδάκη Κων/νο, ανέφερε ότι το τοπικό τμήμα δε μπορεί να λειτουργήσει μόνο με δύο υπαλλήλους και έτσι και ο ίδιος έχει εισηγηθεί γραπτώς στον Διοικητή του ΟΑΕΔ Κο Κικίλια να κλείσει και εκείνοι που θέλουν να εξυπηρετούνται να πηγαίνουν στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία.

Να ληφθεί υπ΄όψιν πως υπάρχει πλούσιο εργατικό δυναμικό στην περιοχή της Ιεράπετρας, αρχής γενομένης από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις με τα νωπά οπωροκηπευτικά, τα συσκευαστήρια, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και περίπου 10.000 μετανάστες που εργάζονται στις τοπικές επιχειρήσεις.

Τέλος να τονιστεί πως γνώστες της καθημερινής ταλαιπωρίας στον ΟΑΕΔ της Ιεράπετρας αναφέρουν ότι με τις ανάλογες παρεμβάσεις για πρόσληψη νέων υπαλλήλων, το θέμα θα μπορούσε να λυθεί, γιατί συγκριτικά με άλλες πόλεις στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα και είναι ότι ο ΟΑΕΔ της Ιεράπετρας διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια και έτσι γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook