Σε μαζική γυμνή διαμαρτυρία υπέρ του Αϊ Γουέι Γουέι προέβησαν οι υποστηρικτές του, όταν έγινε γνωστό ότι οι κινεζικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για πορνογραφία εναντίον του διάσημου αντικαθεστωτικού κινέζου καλλιτέχνη. Σύμφωνα με το Βήμα, περίπου 70 άτομα ανάρτησαν γυμνές φωτογραφίες τους στην ιστοσελίδα «Γύμνια των υποστηρικτών του Αϊ Γουέι – Άκουσε, Κινεζική Κυβέρνηση: Η Γύμνια δεν είναι πορνογραφία», σε μία σπάνια έκφραση διαμαρτυρίας σε μία χώρα όπου το γυμνό θεωρείται ακόμη ταμπού.

Δημοσίευσαν τις φωτογραφίες τους όταν η αστυνομία του Πεκίνου ξεκίνησε έρευνα για διάδοση πορνογραφικού υλικού κατά του Αϊ, ανακρίνοντας αρχικά τον φωτογράφο του. Αφορμή, ένα ομαδικό πορτρέτο του καλλιτέχνη με τίτλο «Ένας Τίγρης, Οκτώ Στήθη», στην οποία ποζάρει ο ίδιος με τέσσερις γυμνές γυναίκες. Οι υποστηρικτές του Αϊ – ο οποίος νωρίτερα τον ίδιο χρόνο είχε συλληφθεί και κρατηθεί σε μυστική τοποθεσία για 81 ημέρες από τις κινεζικές Αρχές προκαλώντας αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα – υποστηρίζουν ότι η προσαγωγή του φωτογράφου, Ζάο Ζάο, συνιστά τη τελευταία απόπειρα του κινεζικού καθεστώτος να τρομοκρατήσει τον διάσημο αντιφρονούντα.

Ο Ζάο, είπε ότι η αστυνομία τον ανέκρινε για περίπου τέσσερις ώρες για τα κίνητρα πίσω από τις φωτογραφίες. «Είπαν: \”Δεν γνωρίζεις ότι οι φωτογραφίες που τράβηξες είναι άσεμνες φωτογραφίες;\” Είπα: \”Δεν το γνώριζα αυτό… Πώς μπορούν να θεωρηθούν άσεμνες;\” Είπαν ότι οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν άσεμνες». Ο υποστηρικτής του Αϊ, Γουέν Γιουντσάο, ο οποίος ανάρτησε στη σχετική ιστοσελίδα δύο γυμνές φωτογραφίες του, είπε ότι η έρευνα εναντίον του φωτογράφου στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμη μία «δίωξη» του καθεστώτος κατά του Αϊ.

«Έχουν αγανακτήσει πολλοί άνθρωποι με αυτό» είπε ο Γουέν από το Χονγκ Κoνγκ και προσέθεσε: «Επειδή η αποτύπωση γυμνών σωμάτων από μόνη της αποτελεί θέμα προσωπικής ελευθερίας και μορφή καλλιτεχνικής ελευθερίας. Επιπλέον δεν υπάρχουν πορνογραφικά στοιχεία στις φωτογραφίες του Αϊ. Γι\’ αυτό χρησιμοποιούμε αυτή την ακραία μέθοδο για να διαμαρτυρηθούμε».

Πολλές φωτογραφίες συνοδεύονται από αιχμηρά σχόλια πολιτικής υφής, ενώ κάποιοι ανάρτησαν φωτογραφίες στις οποίες είχαν καλύψει τα επίμαχα σημεία του σώματός τους με το πρόσωπο του Αϊ. «Χρησιμοποιούμε αυτό τον τρόπο για να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου. Υπάρχουν τόσες πολλές πορνογραφικές ιστοσελίδες στην Κίνα: δεν τις απαγορεύουν, ωστόσο λένε ότι αυτό είναι πορνογραφία», είπε η Λι Τιαντιάν, δικηγόρος από τη Σανγκάη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook