Με βαρύτατες κατηγορίες για εμπρησμό και φόνους προφυλακίστηκε ο νοσοκόμος νυχτερινής βάρδιας Ρότζερ Ντιν, μετά την πυρκαγιά στο γηροκομείο Quakers Hill Nursing Home στο Σίδνεϊ, που στοίχισε τη ζωή σε έξι τροφίμους και τραυμάτισε άλλους 31.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς έπαιξε τον ρόλο ήρωα, προσπαθώντας, μέσα από το πυρπολούμενο από φλόγες ίδρυμα, να σώσει τους τροφίμους, κρατείται και θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νοσοκόμος ήταν με άλλες τρεις νοσοκόμες σε νυχτερινή βάρδια, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από δύο δωμάτια σχεδόν την ίδια ώρα. Οι περισσότεροι τρόφιμοι πάσχουν από άνοια και πολλοί ήταν κατάκοιτοι, ανίκανοι να κινηθούν χωρίς βοήθεια.

Ο δράστης καλυμμένος με στάχτες, έμενε κοντά στην αστυνομία και τους πυροσβέστες, και όταν οι τρόφιμοι είχαν μετακινηθεί, διεκδικώντας προφανώς τον τίτλο του ήρωα. Σε συνέντευξη που έδωσε στα μίντια που είχαν σπεύσει εκεί, δήλωσε ότι «έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει ζωές»..

«Μόνο να φανταστεί κανείς ανήμπορους ηλικιωμένους, ζωσμένους από τις φλόγες είναι φρικιαστικό. Ειλικρινά επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο προσωπικό, στους πυροσβέστες και την αστυνομία που επιτυγχάνουν θαύματα κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες» είπε η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook